Annonse
Åpne dører: Mange er berørt av det tragiske dødsfallet som fulgte etter en privatfest på Konnerud i pinsen, opplyser skoler og politi. Alle ungdommer som føler behov for å snakke med noen eller å bli satt i kontakt med fagpersoner er velkommen inn på Ungdomstorget på Strømsø, inviterer Harald Schønning-Lykke. FOTO: KATRINE STRØM

Tilbyr samtalehjelp etter at 17-åring døde

Mange drammensungdommer er berørt etter medelevs dødsfall mandag. Rettsmedisinere har undersøkt gutten mens han lå i koma, og en foreløpig rapport om dødsårsak blir klar fredag.

Annonse
Lokale nyheter

17-åringen som har ligget i koma siden pinse døde på Ullevål sykehus mandag, og skal obduseres onsdag. Likevel vil det være for tidlig å konkludere før den endelige rapporten er klar, noe som kan ta flere måneder, sier politijurist Jon Ivar Johansen i drammenspolitiet til Dagsavisen Fremtiden.

– Erfaringsmessig sier ikke den foreløpige rapporten veldig mye, og det vil ikke bli tatt ut noen tiltale før den er endelig, sier han. To jevnaldrende gutter er siktet for å ha påført avdøde grov kroppsskade. Ti personer er så langt avhørt om hva som skjedde på og etter en privatfest på Konnerud en kveld i pinsen, opplyser Johansen.

Har dere endret syn på hendelsesforløpet underveis?

– Nei, de har mer eller mindre forklart det samme som kom fram nokså kjapt. Det har vært et vorspiel, der de siktede på et tidspunkt skal ha tatt med seg fornærmede bort fra stedet. Underveis utviklet det seg til en voldshendelse, og det ble også tatt narkotika, sier juristen.

Så langt har politiet ikke avhørt foresatte til de involverte, men det vil bli foretatt samtaler etter hvert. Det var tirsdag ettermiddag ikke tatt noen avgjørelse på når navnet til avdøde blir offentliggjort.

 

– Mange følelser

De to siktede er etter det Dagsavisen Fremtiden erfarer elever ved Drammen VGS. Rektor Kristine Novak ønsker ikke å uttale seg om saken, men viser til skolens hjemmeside for hvordan de håndterer alle berørte elever. «Det er mange følelser knyttet til det som har skjedd», skriver hun der. Tirsdag hadde skolen tilgjengelig psykolog, helsesøster og rådgiver for alle som trengte noen å snakke med.

Også Drammen kommunes ungdomstorg står i beredskap.

– Da dette tragiske utfallet kom, gjør vi tilbudet vårt så synlig vi kan. Vi har ikke ventelister, og vi har åpent lenge som vanlig, også etter at skolen slutter for ferien, sier Harald Schønning-Lykke, prosjektleder for Ungdomstorget på Torgeir Vraas plass.

Minnestund holdt i morges

Den avdøde 17-åringens klassekamerater på Åssiden VGS kom sammen tidlig tirsdag morgen.
Førsteklassegruppa gutten gikk i teller bare 15 stykker, og rektor Ann-Mari Henriksen sier det var viktig å få i stand en minnestund for dem raskt etter at dødsfallet ble kjent.
– Vår erfaring er at ungdom vil samles når noe negativt skjer. De hadde en fin stund med kontaktlærer og avdelingsleder, og har også tilbud om å snakke med alle våre støttefunksjoner.
Hva er ditt råd til andre berørte ungdommer og voksne nå?
– Skolehelsetjenesten sier til oss at unge som har oppevd vanskeligheter på andre områder kan være utsatt når noe dramatisk skjer. Da kan det de har slitt med vokse igjen, og derfor er vi veldig på ballen. Ungdomstorget har også kontaktet meg, og skal ha honnør for å følge opp raskt, sier Henriksen.

 

Annonse