Tilbake til røttene på Portåsen etter Åge-suksessen

Jon Mihle lover 18 konserter på tre scener i helga – med bare lokale artister.

– Vi går tilbake til røttene, sier Jon Mihle, primus motor og daglig leder på Portåsen i Mjøndalen. For andre år på rad arrangeres Eiker Rock nettopp der – i Wildenveys rike.

– Det var kjempesuksess på jubileet i fjor – Åge Aleksandersen trakk mange. Vi tør ikke håpe på like mange i år, men ønsker å legge grunnlaget for festivalen for kommende år, og har kun med lokale.

LES OGSÅ: Derfor samler Drillo på topper i dette fylket

Musikkmaraton

– Det er så mange veldig bra artister i vårt distrikt, vi ønsker å vise dem fram.

Eiker Rock 2019 skalerer opp i antall konserter og scener. Publikum kan vente seg kontinuerlige musikkopplevelser på den store amfiscenen, den lille amfiscenen og i teltet.

– De 18 konsertene avløser hverandre, når siste takt er spilt på den ene scenen, starter neste konsert på en annen. På den måten er det mulig, og meningen at publikum skal få med seg det hele, lover Jon Mihle, som forteller at det er over 70 frivillige som stiller opp.

På spørsmål om han vil trekke fram noen, svarer han:

LES OGSÅ: Det beste med Kulturhælja i Mjøndalen er at den får forfatter og musiker Bård Torgersen ut av Oslo

Lokal kraft

– Koala Queen, kanskje ukjent, men råbra. Vokalisten fra Krokstadelva synger som en gud – jeg fikk hakeslepp! Det er morsomt at det går an å oppdage folk så tett på. Og så må jeg nevne drammensbaserte og kritikerroste Sweetheart, som nylig slapp singelen Ghosts. Og Jimi Somewhere fra Ormåsen, han blir jo hylla internasjonalt.

Vårin Strand

Han fortsetter:

– Vårin er det mange som kjenner, hun er i utrolig bra utvikling og har sterke og intense sceneopptredener. Også Espen Jørgensen/Ejö må nevnes. Han er først og fremst kjent som en fremragende gitarist, og han stopper ikke å utvikle seg, og han har noe veldig spennende på gang – det eneste jeg vet sikkert, er at det blir bra.

Og Richard Holmsen, han måtte vi ha med, og A Saucerful of secrets, de fyller hovedscenen bra. Og mange, mange flere – det er bare å glede seg.

LES OGSÅ: Sekser til Vårin - en av vårens beste

Praktisk info

De som kjører bil kan parkere rett ved på Parkeringsplassen, man trenger ikke gå fra Mjøndalen sentrum. Dørene åpner klokken 14, og billetter for unge har Bizzy-pris.

Jimi Somewhere

Jimi Somewhere fra Ormåsen blir hyllet internasjonalt.