Tidligere stortingsrepresentant Åse Klundlien ble forsøkt svindlet i går per e-post. FOTO: TONE GEORGSEN/NTB SCANPIX

Tidligere politiker forsøkt svindlet

DRAMMEN: Fra klokken 06.00 i går morges gikk telefonen varm hjemme hos Åse Klundelien. Svindelforsøket på e-post var et faktum.

Tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Åse Klundelien, ble i går offer for et omfattende svindelforsøk på e-post. I går formiddag fikk redaksjonen i Dagsavisen Fremtiden e-post fra Klundeliens egen e-postadresse, men innholdet avslørte at dette måtte være et forsøk på svindel og at kontoen til Klundelien var hacket. I meldingen, som angivelig skulle komme fra Klundelien, lød som følger:

«Hjelp! Beklager for ulemper, jeg er i Leeds, United Kingdom. Jeg er her i en uke og jeg hadde bare vesken min stjålet på buss-stasjonen. Den inneholder alle mine vitale elementer, telefon, penger og pass. Jeg har vært prøver å sortere ut ting, jeg trenger litt hjelp fra deg. å låne meg 1,600 pounds å sortere meg ut av denne knipen. Mvh Åse»

 

Politianmeldt

Dagsavisen Fremtiden ringte til Åse Klundelien så fort e-posten kom til redaksjonen. Hun ble ikke overrasket over beskjeden hun fikk, men under samtalen fikk hun et nyss om hvor stort omfanget kan være i denne spesielle saken.

- Dette er veldig ubehagelig og selvfølgelig er det pinlig for meg at «jeg» har sendt tiggerbrev til mange av mine kontakter. Dette er ingen hyggelig situasjon å komme opp i, sier Klundelien.

- Hva har du gjort etter at svindelforsøket ble kjent?

- Jeg har nå vært i kontakt med politiet og sagt at dette er et svindelforsøk. Jeg har også forsøkt å komme meg inn på kontoen min, men nå virker ikke passordet mitt lenger. Det er tydelig at det er noe som er fryktelig galt, sier hun.

- Vet du hvor mange denne e-posten er sendt til?

- Nei, det vet jeg ikke, men hvis redaksjonen i Dagsavisen Fremtiden har fått den, og jeg har hørt at flere andre aviser også har fått denne mailen, så kan det jo tyde på at det er fryktelig mange mennesker som har fått dette tiggerbrevet. Det er veldig ubehaglig, sier Klundelien.

Hver måned kommer det meldinger om svindelforsøk på nettet. Kontoen din blir hacket, svindlerne forandrer passordet på kontoen, og bruker den til å spre e-poster der innehaveren av kontoen angivelig skal være i behov for et femsifret beløp for å redde en umulig situasjon. Politiet har tidligere advart mot slike e-poster.

ronny.johnsen@dagsavisen.no