Atle 
Pettersen. FOTO: ELISABETH HELGELAND WOLD

- The Beatles er pensum

NAVN I NYHETENE: Han signerte boklappene på barneskolen med Beckham som mellomnavn.

Atle 
Pettersen (24)

Artist

Hyller The Beatles i teatret fredag

Hva får vi høre i teatret fredag?

- Alt The Beatles spilte inn og ga ut i 1963, så det blir ikke «Hey Jude» og de der. Det mange ikke vet er at i 1963 spilte Beatles inn mange coverlåter, men kravet var at singlene skulle være signert dem selv. Vi har en konferansier på showet vårt som forteller masse spennende om The Beatles mellom låtene, og jeg er sikker på at når publikum går ut har de fått masse morsomme fakta.

Hva er ditt forhold til The Beatles?

- Det er veldig sterkt nå for tida. Jeg har gått fra å være vanlig fan til å bli blodfan. Jeg er jo for ung til å ha vokst opp dem, men foreldrene mine har alltid likt dem, og jeg hørte. Det er nesten pensum at vi som driver med musikk må innom Beatles på ett eller annet tidspunkt i vårt musikkliv.

Favorittlåt fra The Beatles?

- «Blackbird» fra 1968. Av repertoaret vi skal spille fredag liker jeg veldig godt «A Taste of Honey», en coverlåt som The Beatles spilte inn i 1963.

Hva syntes du om Drammens Teater?

- Det er jo helt fantastisk her! Jeg var inne på scenen nå nettopp for å se. Jeg er kjempespent på publikum og gleder meg ekstremt mye!

Ditt største musikalske øyeblikk?

- I 2011 da jeg sang på VG-lista på Rådhusplassen, med tusenvis av folk. Det var drømmen som hadde gått i oppfyllelse, plutselig sto jeg der! Men det trenger ikke være tusenvis av publikum for å få en god opplevelse. For meg handler musikken om å møte folk. Jeg var i et band fra 2006-2010 (Above Symmetry) og vi hadde mange fine spillejobber. Vi spiller sammen igjen nå og heter «the Scheen» og gir ut plate om et par uker. De har også vært backingbandet mitt de siste tre årene, vi har holdt sammen.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å få lov til å drive med musikk, egentlig. Alt som har med det å gjøre. Og samboeren og kjæresten min, som det er trygt og fint å komme hjem til.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg er ingen leseperson. Men biografien til Motley Crue, «The Dirt», gjorde et sterkt inntrykk. Jeg er veldig opptatt av 80-talls glam.

Hvem var din barndomshelt?

- David Beckham! Jeg skulle nemlig bli proff fotballspiller. Jeg signerte boklappene på barneskolen med «Atle Beckham Pettersen».

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg tenker ikke så mye på negative ting. Jeg har det så bra så jeg kan ikke klage på noe. Det måtte være at jeg er dårlig på å huske navn. Og det kan noen ganger virke litt dumt.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da spiser jeg masse dårlig mat og godteri og slapper av med venner og har det gøy.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for/mot?

- For menneskerettigheter og rettferdighet. Jeg har vært veldig opptatt av rettferdighet siden jeg var liten. Alle skal få like muligheter så godt det lar seg gjøre.

Er det noe du angrer på?

- Det er det vel alltid, men ikke noen store greier. Det er jo ikke alt som går like bra, men jeg gidder ikke bruke tid på å tenke negativt.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Person som er død: John Lennon. Person som lever: Dave Grohl.

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no