Magnus Takvam er glad for at Lundteigen får fire nye år på Stortinget. FOTO: OLE KALAND/NRK

Takvam roser Lundteigen

FARGEKLATT: Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, er full av lovord om Lundteigens betydning i politikken.

Per Olaf Lundteigens politiske motstandere har ofte referert til ham som en løs kanon, der personlige meninger kan gå langt på utsiden av Senterpartiets standpunkter i enkelte saker.

Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, har forståelse for at det noen ganger kan være vanskelig for partiet å ha full kontroll på Lundteigen, men er helt overbevist om at politikken er tjent med å ha ham representert.

Ombudsrolle

- Lundteigen er en politiker med en klar ombudsrolle, som representerer et distrikt og en næring på en særdeles god måte. Jeg synes det er bra at vi har sånne politikere og jeg mener han er med på å gjøre politikk mer spennende, sier Takvam til Dagsavisen Fremtiden.

Lundteigen gikk så langt i valgkampen at han trykket opp egne plakater med tittelen «Din kanon på Stortinget». Han vet godt at folk har sterke meninger om ham, og Takvam er overbevist om at fargeklatter av Lundteigens kaliber blir det færre og færre av.

- Den politiske skolen er utformet sånn i dag at politikere blir mer og mer like hverandre, både i måten å oppføre seg på og hvordan man ordlegger seg, uansett hvilket parti man kommer fra.

Sterk profil

- Lundteigen er en sterk profil og jeg har stor forståelse for at han nok kan skape en del hodebry for Senterpartiet, sier Takvam og fortsetter:

- Det er en pris du må betale for å ha en slik mennesketype, og jeg mener absolutt at det er verdt det, sier Takvam.

Takvam mener at Lundteigen er så godt kjent i måten å være på at folk klarer å skille person og politikk.

- Senterpartiet har en mann på laget med en sterk personlighet, men jeg tror at folk flest skjønner når det er Lundteigen som snakker og når det er senterpartipolitikeren som har ordet. Folk har lært seg til å skille de to, mener Takvam.

ronny.johnsen@dagsavisen.no