Ulf Erik Knudsen. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Sto fast i heisen med Jens

NAVN I NYHETENE: Ulf Erik Knudsen (48) takker av etter å ha sittet på Stortinget for Buskerud siden 1997.

Det 158. Storting har nettopp åpnet. Savner du å være på Stortinget?

- Nei, jeg gjør ikke det, og jeg angrer ikke på at jeg sluttet. Jeg har opplevd den høytidelige åpningen 14 ganger, så jeg vet jo hvordan det foregår. Men det er ikke fritt for at det klør litt i fingrene om dagen, både under regjeringsforhandlingene og nå.

Du kunne vært en opplagt statsrådskandidat, er det mange som mener. Hva tenker du om det?

- Å bli statsråd avhenger jo ikke av om man sitter på Stortinget. Jeg kunne hatt god lyst til å gå på en sånn jobb, men har altså valgt annerledes. Jeg tror dessuten ikke at jeg står på noen liste heller. Men jeg må innrømme at det ville vært vanskelig å takke nei hvis jeg var blitt spurt.

Hva gjør du nå?

- Jeg studerer på halv tid, stabsledelse og krisehåndtering ved Nasjonalt utdanningssenter for samfunnssikkerhet. Dessuten er jeg jo fortsatt med i kommunepolitikken i Drammen - er med i bystyret i alle fall i to år til. Senest tirsdag kveld var jeg på bystyremøte i fem timer. Så det er ikke så lett å bli kvitt meg!

Hva blir utfordringene for Drammen framover?

- Flere ting; å håndtere veksten i folketallet, gjeldshåndtering, utfordringene innen helse- og omsorgssektoren - dette henger jo også sammen. Det er helt åpenbart at eldreomsorgen er viktig. Jeg følger nøye debatten som pågår, både som politiker og privatperson. Jeg kjenner flere som jobber innen helsevesenet, og får stadig henvendelser fra folk. Jeg forstår veldig godt at dette er viktig for mange.

Hva gjør deg lykkelig?

- Når jeg ser min fem år gamle sønn smile - det gjør meg utrolig glad. Jeg ble pappa i godt voksen alder og synes det er så gøy!

Hvem var din barndomshelt?

- Det tror jeg må ha vært onkel Egil, han var min store helt. Ikke å forveksle med AUF-leder Egil Knudsen, da - haha! Fantomet var tegneseriehelten.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg er en smule hypokonder, men vil ikke gå dypere inn på det, hehe.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da drar vi på shopping-, mat- og øltur til København! Jeg er utrolig glad i alt som er dansk - den gode maten, godt drikke… Jeg har dansk familie som vi ofte besøker. Men det er kona som står for shoppingen, da.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

- Det er ikke så ofte jeg har gått i demonstrasjonstog for å si det sånn, jeg er liksom ikke der. Prøver heller å påvirke gjennom å skrive i avisen eller finne andre måter å løse ting på. Men hvis jeg måtte, så skulle det vært mot feil og mangler i Helse-Norge, som for eksempel helsekøene. Jeg håper den nye regjeringen får gjort noe!

Er det noe du angrer på?

- Ja, det er en del - både privat og politisk, men det har jeg ikke tenkt å fortelle til Dagsavisen Fremtiden, hehe. Men jeg angrer ikke på noen vesentlige valg i livet. Noen småting og uttalelser har vært uheldige, uten at det skal utdypes her.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Jeg har faktisk stått fast i heisen med Jens Stoltenberg - som så mange sier at de har lyst til! Det var i heisen på Stortinget for noen år siden. Jens var sindig, rolig og en handlingens mann. Han greide å få rikka heisen litt opp - og vi klatra ut. Kan anbefales på det varmeste!