Annonse
Tømt: Ved å pulverisere det midte vinduet kom to maskerte menn seg inn i butikken i St. Olavsgt. Mandag formiddag var en midlertidig rute satt inn. FOTO: KATRINE STRØM

Stjal dunjakker av luksusmerke

Innbrudd: 40 dyre dunjakker var tydelig målet da to maskerte menn knuste en rute og tømte butikken Paul & Pauline for fransk luksusmerke natt til mandag.

Annonse
Lokale nyheter

– Det virker som et profesjonelt gjennomført tyveri, de har brukt kort tid på å ta seg inn og tydelig visst hva de ville ha med seg, sier leder av taktisk avsnitt på Drammen politistasjon Jan Henrik Håkestad til Dagsavisen Fremtiden mandag. Overvåkingsvideo viser to maskerte menn som tar seg inn i butikken og på rundt to minutter får med seg et stort antall jakker med betydelig utsalgspris før de forsvantfra stedet i en sølvgrå SAAB 95 stasjonsvogn, oppsummerer politiet. Det skal ha vært 40 jakker av merket Moncler i flere snitt og størrelser som forsvant. Jakkene har en utsalgspris på 8.000-13.000 kroner. Nettavisen DRM24 skrev først om innbruddet.

Ingen vitner

Det har ikke meldt seg noen vitner til innbruddet, som ble meldt vaktselskapet Verisure direkte kl. 03.27, ifølge innehaver Kjell Reidar Johansen. Han innfant seg selv i butikklokalene kort tid etter politiet, og berømmer innsatsen som er lagt ned av etterforskerne mandag morgen. På de 28 årene han har drevet klesbutikk i Drammen er dette tredje gang han blir frastjålet betydelige verdier, og det er første gang det skjer i lokalene i St. Olavs gate. For 20 år siden, mens butikken fortsatt lå i Schwenckegata, ble et innbrudd senere oppklart og en mann pågrepet. Den gangen skal tyvegodset ha blitt sendt ut av landet i mindre pakker, til en adresse i Italia. Verken politiet eller Johansen har så langt holdepunkter for hvordan et eventuelt videresalg av de dyre jakkene vil kunne foregå.

Flere kanaler

– Det er vel et umettelig marked for slike klær, men det er en stor og krevende jobb å overvåke alle salgskanaler i dag. Det er ikke nødvendigvis Finn.no, men kan foregå via egne Facebooksider, sier Håkestad. Jakkene kan også utbys via andre butikker i Norge eller utenlands, spekulerer eier.

Moncler ble grunnlagt i 1952 av René Ramillon, og navnet er en forkortelse for Monestier-de-Clermont, en alpeby utenfor Grenoble i Frankrike. I 2003 ble motemerket kjøpt av italienske Remo Ruffini.

Det er en stor og krevende jobb å overvåke alle salgskanaler i dag.

Jan Henrik Håkestad

politiet

Annonse