Annonse
Norway Cup: Strømsgodset har spilt seg relativt lett gjennom turneringen, selv om de møtte litt hardere motstand i Hof Åsnesalliansen i går morges. ALLE FOTO: HANNE SOFIE FREMSTAD

Sterke Godset-gutter i Norway Cup

Strømsgodsets fotballag gutter 14 har seilt pent igjennom Norway Cup. I går knuste de Hof-Åsnesalliansen med 7–1 og kom til A-sluttspillet.

Annonse
Lokale nyheter

Over 2.000 lag spiller rundt 6.000 kamper i løpet av Norway Cup. I går møte Strømsgodset Hof Åsnesalliansen. Med denne seieren på Kringsjå kunstgress i Oslo ble de offisielt vinnerne av gruppespillet, og går ut i A-sluttspillet i morgen. Strømsgodset-spillerne Magnus Gjessing, Daniel Hermansen og Andreas Bjørndalen Sørum er svært fornøyde med sin egen innsats.

– Vi gleder oss skikkelig til å spille A-sluttspillet i morgen, sier Gjessing

På tross av at de slo Hof Åsnesalliansen med seks mål, forteller de at dette laget har vært deres hardeste motstander til nå.

–De andre har vært ganske enkle. Vi har hatt både 17-0- og 12-0-seire, sier Hermansen.

– Det har vært veldig gøy å være med. Vi har møtt litt blandet motstand, men står godt opp mot motstanderne, sier Bostrøm.

Bostrøm skryter av talentene på laget, men forteller at det viktigste er samarbeidet deres.

– Det er mange gode spillere, men de jobber veldig godt sammen.

Daglig økt

Selv om gutta er unge, er det ingen lek å være fjortenårig fotballspiller. Lagene toppes, og skal du være med må du virkelig ville det.

– Vi trener omtrent hver dag. Det er man nesten nødt til. Ikke bare fotball, selvsagt, men andre økter som styrke og jogging, forteller Sørum.

For skal man henge med som fotballspiller, er det i 13-årsalderen man blir nødt til å ta valget.

– Skal man henge med i toppen, må det jobbes ordentlig. Det er det mange her på laget som gjør, sier Sørum.

Ofrer alt for fotballen

– Vi er skikkelig fornøyde med treneren vår, Ståle. Han er veldig dyktig, sier Gjessing, og oppfordrer til et Google-søk.

Strømsgodsets gutter 14 trenes av nemlig av Ståle Brandsrud. Han er den i norsk fotballhistorie som har scoret flest mål på A-lagsnivå, hele 538 mål på 459 kamper. Det gir et snitt på d 1,2 scoringer per kamp.

– Det må være veldig gøy å trene så glade gutter?

– Ja, disse guttene ofrer altfor fotballen. Da blir det gøy for en etablert trener. Norway Cup er jo et høydepunkt i unge fotballiv, sier Brandsrud.

I A-sluttspillet må gutta regne med litt hardere motstand enn det de har hatt så langt i Norway Cup.

– Vi har imponert til nå, men må regne med å jobbe hardt den siste tida, forteller treneren, og legger til at de satser på å komme lengst mulig.

Ingen disko

Ettersom Drammen er for nærme Oslo til at spillerne blir tilbudt overnatting, har det ikke blitt noe disko eller henging rundt på Ekebergsletta.

– Men i morgen skal vi være der hele dagen. Og ja, det er søte jenter her, sier laget samstemt.

Annonse