Annonse
Nye vendinger: Marienlyst-debatten tar stadig nye vendinger.

Stemmer mot Aps Marienlyst-forslag

Verken KrF eller Venstre kommer til å stemme for Arbeiderpartiets forslag om å si opp kontrakten med Ticon om bygging av leilighetsblokker på Marienlyst.

Annonse
Lokale nyheter

 

– Det vil være mye bedre å vente til avtalen løper ut i oktober, det stiller kommunen i en mye friere posisjon, sier fungerende gruppeleder i Venstre, Eidi Ann Hansen til Dagsavisen Fremtiden.

Arbeiderpartiets interpellasjon kommer opp i kommunestyret tirsdag 20. juli, og når KrF og Venstre går imot, vil forslaget med Høyre og Frps stemmer inkludert, etter alle solemerker ha flertallet imot seg.

At Venstre går imot Aps forslag betyr imidlertid ikke nødvendigvis at partiet vil gå inn for den omstridte utbyggingen på Marienlyst.

– Status per nå er at vi er for fortetting, men i tegningene vi har sett så langt der er det for lite tilgjengelig for allmennheten. Vi kommer vi til å avgjøre hva vi går inn for når vi ser den reguleringsplanen som legges fram for formannskapet i september. Jeg er spent på hva slags tegninger som blir lagt fram.

– Og dersom tegningene er noenlunde like de dere har sett nå?

– Da har vi problemer. Det samsvarer ikke med det Venstre sa. Vi ville ha åpenhet, det skulle være åpenhet for alle. Vi vil også at første etasjen ikke skal være leiligheter, men butikker, og lokaler for organisasjonsliv og ymse, sier Hansen, og legger til at Venstre ønsker å lytte til hva folk i byen mener om saken.

Også KrF slår fast at de ikke vil stemme for Aps interpellasjon.

– Vi har sagt at vi vil ha reguleringssaken på bordet først, og så får vi ta det videre derfra, sier Odd Gusrud, gruppeleder i Drammen KrF.

 

Annonse