Annonse
par i jul: Trine Rein er juleturné-veteran, mens Eli Kristin Hanssveen fra Biri og solist ved Nasjonaloperaen, drar på juleturné for første gang. – Eli Kristin har en utrolig bra spennvidde, ikke minst i forhold til de klassiske julesangene, sier Trine Rein.

Stemmer i jul

To år etter sitt første møte er Trine Rein og Eli Kristin Hansveen bestevenner og turnéklare – sammen.

Annonse
Lokale nyheter

 

Trine Reins julekonsert «Julegaven» har rørt og gledet mange, og i flere år sikret den gode julestemningen for store og små. I år er det femårsjubileum, og Trine Rein tar Eli Kristin Hanssveen med på laget. Det var NRKs Stjernekamp som brakte dem sammen.

– Jeg la merke til Eli Kristin da hun var med i Stjernekamp i 2013, og falt pladask, innrømmer Trine Rein og fortsetter;

– Så da det var min tur to år senere, var jeg ikke i tvil om hvem som skulle gi meg innføring i opera, og vi ble venner med én gang.

– Men egentlig kunne vi møtt hverandre lenge før, skyter Eli Kristin Hanssveen inn. – Da jeg var på turé med Riksteatret og «Trost i Taklampa» med Inger Lise Rypdal i 1994. Trine var den kule, sånn som jeg ville bli, og vi skulle bo på samme hotell hvor Trine skulle ha konsert, men hun mistet stemmen, så det var Jahn Teigen som kom isteden, redegjør Eli Kristin Hanssveen muntert, selv om hun den gangen ble litt skuffet.

Har det gøy

De to venninnene skryter av hverandres egenskaper og sangkvaliteter, og ser fram til å tilbringe hele førjulstiden sammen.

– Det var viktig for meg at Eli Kristin også hadde et forhold til julas budskap. Vi har det dessuten veldig morsomt, og vi tror det vil gjenspeiles på konsertene våre. Vi ser ingen motsetning i å ha det gøy og å få fram høytiden og budskapet, oppsummerer Trine Rein.

– Og det skal være lov å være seg selv inne i kirken, supplerer Eli Kristin Hanssveen.

Full gass

Julegaven-turneen starter 28. november i Nittedal og avsluttes i Vålerenga kirke 22. desember. Da har de to med band-følge, lyd og lys, tilbakelagt kirkebesøk på vest-, sør- og østlandet med 37 konserter. De to lover et repertoar med full gass, men også rolig og stemningsfulle øyeblikk. «Julegaven» kommer til Svelvik kirke 12/12, til Nedre Eiker kirke 18/12 og til Vestfossen 19/12.

– Vi gleder oss aller mest til å få lov til å gjøre det morsomste vi vet, å stå på scenen og synge, og selvfølgelig til å møte publikum!

Annonse