Nyheter

Sprer musikkglede

Hva får vi høre i teatret lørdag?

- Vi skal spille en tradisjonell nyttårskonsert, som vi har gjort i mange, mange år - alltid 3. januar. Det blir en del musikk fra Wien og litt annet. Vi er så heldige å ha med den store sangeren Marit Sehl som jo er lokal, og to av våre egne klarinettister skal også ha solistroller. Det er brødrene Magnus (21) og Fredrik (17) Klepper Eriksen fra Klokkarstua i Hurum, to talenter som orkesteret er veldig stolte

Hvor viktig er denne konserten blitt for Drammenserne?

- For mange er dette en tradisjon, vi kommer i stemning og hører flott musikk, og det er en del av det vi gjør, sprer litt glede i byen. Drammens Teater gir en fin ramme rundt det hele. Ellers øver vi på union scene og trives veldig godt med kulturskolen og et yrende kultur- og musikkliv der.

Hva betyr det å være med i et orkester som har holdt på siden 1875?

- Det er jo gøy, og vi har litt jubileum til neste år. Drammen Konsertorkester er et sammenslått korps og vi har fokus på de gode konsertene. Jeg kommer fra Vestlandet og har bodd her i 15-16 år og det som er så fint med Drammen er at det er et stort mangfold av korps her.

Dere kom på 6. plass i 2014, hva har NM for janitsjarkorps å si for dere?

- Mye, det er en musikalsk og sosial happening. Vi samles i Trondheim før påske og treffer folk fra hele landet. Vi spiller i flere divisjoner, vi er i første, og dette er en enorm mulighet til å spille og å høre god korpsmusikk. NM og nyttårskonserten er det største vi er med på.

Hvordan blir 2015 for Konsertorkestret?

- Det blir et veldig spesielt år. Vi får besøk av en gruppe fra Wiener-symfonikerne i mai, og det er vi utrolig krye av. Det er Unnur Wilhelmsen som har hjulpet oss med det, og hun skal være med (Wilhelmsen er operasanger fra Drammen, bodd i Wien i mange år, nå i Köln, red.anm.). Dette er de flinkeste i Europa og i verden!

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Det er så mange gode bøker, jeg er veldig glad i nordlandsforfatterne, spesielt Herbjørg Wassmo, kanskje fordi jeg har litt familie derfra.

Hva gjør deg lykkelig?

- Mange ting; musikk, en tur i skogen og stunder med familie og gode venner. Og på øving kan man bokstavelig talt få blåst ut, da legger jeg alt til side og er i musikken. Når vi er sammen og gleder hverandre, en applaus etter siste nummer i teateret gir en god følelse.

Hvem er din barndomshelt?

- Min mormor fra Nord-Norge. Hun var et fantastisk menneske. Og farfar Monrad Holm Johnsen som har skrevet mye fin musikk, blant annet «Gryta hennar mor».

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg ikke klarer å si nei.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da kjøper jeg meg en cola i glassflaske og en pose med Sørlandschips.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

- Det er flere ting, men jeg vil trekke fram; gode vilkår for barn som har lyst til å utvikle seg musikalsk.

Er det noe du angrer på?

- Nei, egentlig ikke. Jeg angrer kanskje på ting jeg ikke har gjort.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

- Med ordføreren i Drammen, og diskutere korpsenes betydning. Det barn og voksne lærer ved å være tilknyttet er korps er unikt; samhold, mestring, omtanke for andre, ledelse, samarbeid og mye mer!

Ine Holm Johnsen (49)

Prosjektansvarlig for Nyttårskonserten og spiller basstrombone

Drammen Konsertorkester holder sin tradisjonelle nyttårskonsert 3. januar i Drammens Teater

Mer fra Dagsavisen