Snart klart for spisestedet Hos Solveig

Hun har syklet forbi det samme hjørnet hver dag og tenkt; Her hadde det vært kult å ha sjappe! Lørdag blir tanken virkelighet – spisestedet Hos Solveig åpner.

Savner du et spisested som serverer brunsj på søndager, hvor du bare kan gå ut av slåbroken, og rusle av gårde hjemmefra, til ferdig servert sen frokost og kaffe, kanskje med musikk som setter søndagsstemningen? Eller kanskje du ønsker et sted som serverer fredags-taco?

Hos Solveig får du begge deler og mere til, når hun åpner dørene til sitt nye spisested, sin store drøm og travle prosjekt den siste tida.

Bak gråpapir som har dekket vinduene de siste månedene, på hjørnet av Grønland og Papirbredden, der hvor Baker Klausen holdt til på Union, vokser det fram et spisested, hvor Solveig lørdag 16. mars kan åpne dørene.

Drøm i Drammen

– Jeg har sykla forbi hver dag i mange år og drømt om akkurat dette lokalet, og om å åpne mitt eget spisested her, forteller Solveig Iren Røine. Lørdag 16. mars oppfylles drømmen og hun kan ønske velkommen til «Hos Solveig». Innehaveren sier om seg selv at hun er av den driftige typen, som ikke liker å kjede seg. Derfor var det helt på det rene at hun skulle åpne et spisested som «Hos Solveig».

– Jeg ønsker at gjestene skal få en følelse at de kommer hjem til meg, med lun og hyggelig stemning. Vi skal ha en del bakervarer og vi serverer blant annet sandwich, småretter, supper og salater. Og siste del av uka skal vi ha dagens varme rett.

Fra før driver Solveig Iren Røine Jovialen kaffebar på Drammen stasjon, som er kjent for sine hyggelige medarbeidere og gode kaffe, og mange drammensere kjenner henne som «Jovialen-Solveig».

– Kaffen skal bli like god her som på Jovialen, lover innehaveren, som i tillegg til kaffebar på stasjonen og spisested på Union, også skal åpne kaffebar på Drammensbiblioteket.

– Jovialen på biblioteket åpner etter påske. Jeg har snust på det en stund, men var ikke klar før nå. Og mange av Jovialen-kundene har spurt om jeg ikke kunne drive på biblioteket også.

Bar og brunsj

Noe av det som kanskje drammenserne vil omfavne aller mest på Solveigs nye spisested, er at byen nå får sitt første brunsj-sted, i alle fall på søndager, med åpningstid klokka 10. De fleste andre åpner senere på dagen, til lunsj og middag.

Hos Solveig strekker seg i mange retninger; de har en todelt uke, med litt forskjellig konsept.

– Første del av uka åpner vi klokka sju og stenger tidligere på kvelden, siste del av uka og i helgen åpner vi litt senere og har åpent til sent på kvelden.

Travel tid

Den siste tida har vært hektisk for Solveig Iren Røine, og hun priser sine venner og ansatte.

– Jeg er så glad og takknemlig for alle vennetjenester, sier Solveig, som er veldig spent på om spisestedet hun nå åpner er et velkomment konsept. Hun håper det, og hun tror det. Og hun tenker at alle på en eller annen måte er målgruppe.

– Og så skal vi ha musikk, både over anlegg og levende, vi har allerede booka to konserter, og vi skal ha DJ. Vi blir et slags lavterskel kulturtilbud, hvor det skal være lett for folk å komme inn. Akkurat det med musikken er forresten viktig for meg, vi er strenge med spillelister på Jovialen, og vi skal også her ha nøye utvalgt musikk over høyttalerne – bra musikk, lover Solveig.

De blir rundt åtte, ti medarbeidere Hos Solveig, og én av servitørene er «stjålet» fra Ypsilon bar, kvartalet nedenfor – Eydgun Jacobsen.

– Hun er superflink, og jeg har drømt om å ansette Eydgun helt siden hun serverte i bryllupet mitt i 2006!

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no