Kommunen har endret kategorien for Skogliveien. FOTO: RONNY JOHNSEN

Skylder på fotgjengerne

DRAMMEN: Prosjektleder i Aktiv Veidrift, Øyvind Bolstad, mener beboerne i Skogliveien stikker kjepper i hjulene for veiarbeidet.

- Jeg skjønner ikke når man prøver å hjelpe mennesker, at folk som bor i Skogliveien prøver å stikke kjepper i hjulene. Her blir det ny bussrute og fortau til barna, og så blir det bare plunder? Det skjønner jeg ingenting av, sier prosjektleder i Aktiv Veidrift, Øyvind Bolstad.

Nå kaster entreprenøren seg inn i debatten om veiarbeidet på Gulskogen. Flere beboere har klaget på at Aktiv Veidrift kjører ulovlig, fordi veien ikke har vært beregnet for tungtransport. Men Bolstad har visst noe som ingen andre har visst, nemlig at Drammen kommune har gitt dem tillatelse, etter å ha omdefinert kategorien til Skogliveien.

- Denne veien er oppgradert til BK10-vei, og dermed er den lovlig å kjøre på for oss, sier han.

- Hvor finner jeg denne informasjonen?

- Det står ikke registrert noe sted at det er BK10. Det er noen flinke jurister (Irene Kildebo, journ.anm.) som har funnet en BK8-henvisning, og så prøver man å stoppe det arbeidet som er påbegynt. Hadde ikke vi kunnet kjøre i Skogliveien, så hadde arbeidet stanset opp, og hva skulle man gjort da? spør Bolstad.

 

Bedre trafikksikkerhet

Anne Werner er talsperson for Gulskogen Vel, og blir sjokkert over Bolstads uttalelser.

- Det eneste jeg klarer å si er at jeg lurer på om det er riktig det jeg hører. At vi stikker kjepper i hjulene på veiarbeidet er bare tull fra ende til annen. Det som Bolstad her framfører kan jeg ikke uttale meg noe mer om, kjenner jeg, sier Werner til Dagsavisen Fremtiden.

Bjørn Stevning Hole er også talsperson på Gulskogen. Han er like overrasket over Aktiv Veidrifts holdning.

- Bolstads utsagn får stå for hans regning. Dette er for dumt til å kommentere, sier Hole.

 

Økt trafikksikkerhet

Etter tre måneder med veiarbeid i Skogliveien har beboerne på Gulskogen fått erfare at Aktiv Veidrift og Drammen kommunes påstander om at veien er tryggere enn før, er feil. Hele tre ulykker har Nettbuss vært involvert i, det har vært en stor kollisjon der en bil ble totalvraket etter å ha kjørt på en parkert bil og flere påkjørsler og nestenulykker. Likevel mener Bolstad i Aktiv Veidrift at Skogliveien har fått et sikkerhetsløft.

- Sikkerheten er bedre i Skogliveien enn den noen gang har vært, og folk må slutte å skylde på hva som har skjedd og begynne å se på skiltene som står langs veien. Det er jo sperret av et fortau hele veien, så hvis folk hadde holdt seg innenfor det, hadde det gått bra. Folk kan ikke regne med at de bare kan ture over, sier Bolstad.

- Men beboerne oppgir at de er utrygge i Skogliveien?

- Beboerne har jo sagt at de har sendt barna sine over veien her uten hjelp tidligere, så det er jo bare flaks at det ikke har skjedd noe her før. Jeg hadde aldri sendt ungene mine over en sånn trafikkert vei uten hjelp, sier Bolstad.

ronny.johnsen@dagsavisen.no