Madcon er blant artistene som ikke har fått betalt for sin opptreden på Sommerbris på Holmenokken i juni. Her har de konsert på Rådhusplassen i Oslo. FOTO: NTB/SCANPIX

Skylder fortsatt artister penger

Øystein Remøy har fortsatt ikke betalt alle artistene som opptrådte på Sommerbris i år.

I juni ble festivalen Sommerbris arrangert for første gang. Programmet var spekket med store musikknavn; festivalen ble åpnet av 80-tallsheltene Stagedolls og Return. Senere på fredagskvelden spilte både Erik og Kriss og Postgirobygget.

På lørdagen var det blant andre Madcon, Gabrielle og Robin og Bugges tur. De lokale heltene Donkeyboy opptrådte to ganger på scenen på Holmennokken med fullt barnekor.

Fortsatt har ingen av disse artistene fått betalt alt de skulle av arrangør Øystein Remøy.

 

Utestående krav

Dagsavisen Fremtiden har vært i kontakt med både Hilde Jørgensen AS, Ultimat Artist, Atomic Soul Booking og Artistpartner, som representerer artistene over. De bekrefter alle at de har utestående krav til Remøy og Sommerbris.

Selskapene ønsker å understreke at de har inngått helt ordinære avtaler med Sommerbris, basert på normal bransjestandard og på lik linje med hva alle andre arrangører får. Artistene har deretter levert konsertene i henhold til avtale.

Øystein Remøy sier han har levert regnskapet for festivalen, men vil ikke dele det med Dagsavisen Fremtiden. Han vil heller ikke si hvilke av årets artister som har fått betalt.

- Det har jeg ingen kommentar til. Noe av betalingen er holdt tilbake av rettmessige grunner, sier han.

Rett etter festivalen anslo han at 6.000 mennesker var innom Sommerbris på Holmennokken fredag og lørdag. Drammens Tidendes anmelder oppga på sin side et publikumstall på 1.000 da Donkeyboy spilte lørdag kveld.

 

- Ingen kommentar

- Hvordan ble resultatet i forhold til budsjett?

- Ingen kommentar. For en bedrift er det sånn at noen ganger tjener man penger og noen ganger ikke.

- Når regner du med at alle har fått utbetalt det de skal ha?

- Har ingen kommentar til det, nå vil jeg ha fokus på 2015. Alle som er med videre, både internt og samarbeidspartnerne, er informert om status og hva som skjer, sier Remøy.

- Jeg er næringslivsleder og samarbeider med hundrevis av bedrifter, og livet går opp og ned for mange hele tida. Jeg forstår ikke hvorfor dere skriver om dette, sier Remøy.

 

Billettsalg

På pressekonferansen mandag opplyste han at Sommerbris åpner billettsalg for 2015 gjennom Billettservice allerede 11. desember, med rabatterte priser. Firedagerspasset skal koste kr 990 for dem som er raskt ute. Først 18. desember slippes første artistnavn.

- Hvordan kan publikum som forhåndskjøper være trygge på at festivalen har økonomi til et nytt arrangement?

- Vi bruker Billettservice, og alle innbetalte penger står på lukket klientkonto til festivalen er over. I så fall ville folk få pengene tilbake.

- Er det ting du ser du burde gjort annerledes i år?

- Det er mye man kan og vil gjøre bedre og annerledes. Men det blir festival, og det blir kjempestort. Sommerbris har kommet for å bli, sier Remøy.

 

Større planer i 2015

Som Dagsavisen Fremtiden skrev i går, har Remøy enda større planer for Sommerbris 2015. Da skal festivalen flyttes til elvebredden på Bragernes og vare i fire dager til ende.

Remøy har søkt Drammen kommune om å få bruke elvebredden til festival i tidsrommet 11.-14. juni og fått ja. Kommunen har også sagt ja til å stenge Nedre Strandgate og Strandveien så lenge festivalen varer. Arrangøren hevder å ha signert 16 artister allerede, men nekter foreløpig å snakke om navn.