Skulle gjerne delt heis med Emma Watson

Rise Cecilie Moe (28) er like allsidig som kulturscenen hun jobber for. Etter at kostholdsguru Berit Nordstrand trakk fullt hus onsdag vener countryhelg og rockefot.

Rise Cecilie Moe (28) er prosjektansatt på Lier Kulturscene, som er tre år i 2018.

Onsdag huset dere Damenes aften med foredrag av og med Berit Nordstrand, som er utsolgt?

– Ja, hun er jo veldig kjent og tar opp et tema som jeg tror treffer damer i hjerterota, om tarmens medisin. Lier Kulturscene samarbeider med Lierbyen handelsforening om arrangementet, og vi setter helse og velvære i fokus denne kvelden, og gjør litt ekstra stas på alle damer. Det blir 17 forskjellige stands fra mange av handelsforeningens medlemmer, og moteshow før Berit Nordstrand holder sitt foredrag. Det var allerede utsolgt i midten av juli, vi skulle gjerne hatt plass til flere.

Er dette med samarbeidsprosjekter noe som kommer mer og mer?

– Damenes Aften er nytt for oss, men har jobba med i lang tid. Neste helg lager vi Countrykveld i samarbeid med Svensefjøset, hvor man kan kjøpe mat og drikke, og så rusle bort til Lier Kulturscene rett ved siden av for konsert etterpå. Lokale aktører spiller hverandre litt gode med denne måten å samarbeide på, vi har lyst til å gi gjestene våre litt ekstra, og da må vi slå oss sammen. Vi håper på flere slike samarbeid framover.

Hva får publikum ellers oppleve på Lier Kulturscene i høst?

– Vi er opptatt av å ha god bredde i programmet, så vi når ut til flest mulig. Her blir det blant annet standup, barneshow, juleshow og masse musikk. Vi har også fokus på at vi skal være en arena for lokale aktører. Vi skal ha internasjonal familiedag med familier, venner og kjente fra hele verden, og tilrettelagte arrangementer, som Rockefot i oktober, hvor publikum får høre blant andre Staysman og Megabandet.

Dere er også på jakt etter frivillige til Lier Kulturscene?

– Ja, vi ønsker oss flere som kan hjelpe med publikumshåndtering, eller stå i kafé og bar, eller folk som er tekniske – alle ferdigheter ønskes velkommen. Vi har allerede over 20 frivillig medhjelpere og de begynner å bli drevne. Og det er veldig god stemning i gruppa, det blir nesten som en stor familie. Ta kontakt om du ønsker å bli frivillig hos oss.

Lier Kulturscener ble etablert i 2015, og hva er tilbakemeldingene dere får?

– Tilbakemeldingene vi får er veldig positive, det ser vi også på engasjementet og interessen. Og det er ikke bare folk fra Lier som har glede av kulturscenen.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn?

– Jeg er opprinnelig fra Larvik, og gikk dans og musikk på videregående, så jeg har scenekunsten i bunnen. Siden ble det en bachelor i språk og kulturfag, og master i kulturstudier og event management. Alle utdanningsløpene tok jeg på tidligere Høgskolen i Sørøst, og jeg studerte i sju år. Nå er jeg ansatt i en prosjektstilling fram til 1. desember, for å hjelpe og avlaste programprodusentMarte Bergsland, og jeg håper jo å kunne fortsette.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Lucinda Riley og De sju søstre-serien. Jeg liker godt hennes konsept om å reise fram og tilbake i tid.

Hva gjør deg lykkelig?

– Livets små gleder, og å se andre glad.

Hvem er din barndomshelt?

– Pippi og pappa. Han har alltid fiksa ting, uansett om det har vært stort eller smått, jeg har nok bestandig vært litt pappajente, og jeg prøver å være så lik ham som mulig. Og som Pippi, «det har jeg ikke prøvd før, så det klarer jeg sikkert.»

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg både misliker og liker at jeg kan bli veldig engasjert. Det kan nemlig bikke litt over, til at jeg glemmer alt annet.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Lager lasagne med masse ost.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Generelt mot urett og urettferdighet, da engasjerer jeg meg veldig. Da må man vise muskler.

Er det noe du angrer på?

– Nei egentlig ikke. Negative erfaringer må man bare lære av, og stå på videre. Kunne kanskje tatt flere fornuftige valg i yngre år, men.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Med Emma Watson.