Annonse
Ingen penger: Det er ikke satt av penger til å bygge nytt friidrettsanlegg på Berskaug. Bildet viser tennishallen på Berskaug. FOTO: KATRINE STRØM

Skuffet over lite penger til idretten

Det er stor skuffelse i Drammen Idrettsråd over at det ikke er satt av penger til nytt friidrettsanlegg på Berskaug.

Annonse
Lokale nyheter

– Idrettsrådet er klare på at vi ønsker å prioritere friidrettsanlegg på Berskaug, og der har vi både Hellas og Sturla i ryggen. I og med at det ikke ble noe av Marienlyst, har vi sagt at vi bør kompenseres, sier styreleder i Drammen Idrettsråd, Per Burud.

Han hadde regnet med mer til idretten enn de 600.000 som er satt av til «Åpen hall»-prosjektet de neste to årene.

– Vi hadde som holdepunkt at vi ville få realisert anlegget på Berskaug, sier han.

– Har ikke råd

Arbeiderpartiet lovet hele 110 millioner til nytt idrettsanlegg på Berskaug i sitt alternative budsjett, men Høyres gruppeleder Tove Paule mener det blir for dyrt i denne omgang.

– Vi har ikke råd det, for vi tar ikke ut Spiralen fra budsjettet. Vi vil ikke at en turistattraksjon som står på verdenslister skal falle sammen. De 92 millionene til Spiralen har vi blitt helt enige om, sier Paule til Dagsavisen Fremtiden.

Ap har i sitt budsjett tatt høyde for å utsette Spiralen-arbeidet med to år, slik at de kan ha råd til friidrettsanlegg.

– Jeg synes Aps forslag er veldig bra. I 2020 blir vi én stor kommune, og et slikt anlegg trenger både Nedre Eiker og Svelvik. Men hvis ikke politikerne vil, sliter vi, sier Burud.

Paule er mindre imponert over forslaget.

– Det er litt prematurt å komme med så store investeringer før utfordringene rundt Marienlyst er avklart, mener hun, og understreker at Høyre ikke har kommet fram til et endelig standpunkt om hva som bør skje på Berskaug.

Dyr bybru

Paule peker også på en annen faktor som også kan gjøre det vanskeligere å love store pengesummer til idretten.

– Vi har fått signalene rundt Bybrua. Dersom vi må bygge ny bybru, snakker vi om minimum 400 millioner, sier hun.

Den saken vil trolig bli avgjort tidlig på nyåret.

Burud har i denne omgang resignert i håpet om å snarlig komme i gang på Berskaug.

– For oss så er det bare å jobbe videre og prøve å få til det vi kan. Det blir ikke noen veldig store løft for oss, sier han.

Aps gruppeleder Eivind Knudsen mener Høyre svikter idretten.

– Jeg legger merke til at vi får skryt av drammensidretten med å peke på hvilken vei vi bør gå nå. Den viljen har ikke Høyre vist i dette budsjettforslaget, konstaterer han.

Annonse