Skisprint, byliv og folkefest

– Vi har vært her siden kl. 8.40 i dag, sier Lone Egelie med en latter. Publikum i Drammen sviktet ikke selv om skisprinten startet tidlig i år.

Egelie er på plass sammen med sønnene Falk (11) og Laurits (8) og er klare for å se de norske utøverne, spesielt Klæbo. – Vi har sittet foran TV-en og heiet i hele vinter, så nå var det på tide å komme seg ut i løypa, sier Egelie.

Skistad-nedtur

Med 30 norske utøvere på startstreken var det duket for en ny folkefest i Drammen og hjemmepublikummet var klare på at de vil heie fram Kristine Stavås Skistad fra Konnerud.

– Spesielt etter at hun var så uheldig sist, sier Elisabeth Daffinrud som tidligere har jobbet flere år som frivillig på skisprinten. I år koste hun seg derimot på tribunen.

Også elevene fra Frydenhaug Skole hadde tatt turen for å heie på Skistad.

– Det er flere av elevene som er fra Konnerud selv, og som synes det er moro, sier lærer Mette Gommerud Løback.

– Vi blir her så lenge ungene orker, det er et flott opplegg med friområder for barna og servering av boller og drikke, legger hun til.

Bente Engerholm fra Lier er en av dem som har tatt seg fri fra jobben for å være med, slik hun har gjort de siste sju-åtte årene. Hun synes det er imponerende å se hva de får til i Drammen og at det er ekstra gøy med skisprinten fordi det er et lokalt arrangement.

Trakk seg

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla var to andre som sto høyt i kurs hos mange publikummere og det var disse som endte opp med å vinne dagens prologer. Skistad endte på 27. plass og kvalifiserte seg til kvartfinalen, men trakk seg senere på grunn av sykdom. Etter at Skistad trakk seg var det seks norske kvinner som gikk videre og hele tolv herrer.