Nyheter

Sinte beboere kjører på mot kommunen

DRAMMEN: Astmabarn holdes inne, folk vurderer å flytte og mener trafikksikkerheten er på bunnivå. I kveld får formannskapet høre naboenes syn på Skogliveien.

Da det i oktober ble kjent at Professor Smiths allé skulle totalrenoveres, vakte det bekymring for trafikksikkerheten i Skogliveien. All trafikk fra Gulskogen mot Konnerudgata skulle sluses gjennom Skogliveien, noe som fikk flere til å reagere kraftig.

Trafikkgruppa ved Gulskogen skole og Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ba om møter med kommunen for å bli orientert om hvilke trafikksikkerhetstiltak som ville bli gjennomført. Lovnadene trafikkgruppa og FAU fikk er ikke holdt, mener de og har bedt om at saken blir tatt opp på nytt.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Masud Gharahkhani, ber nå ordfører Tore Opdal Hansen (H) og rådmann Osmund Kaldheim om det samme.

- Jeg håper at ordføreren og rådmannen tar kontakt med beboerne i området og sørger for å bli oppdatert på situasjonen som bekymrer de som bor i Skogliveien. Jeg har bedt om at dette initiativet blir tatt nå, siden det kommer flere bekymringer fra dem som bor der, sier Gharahkhani.

Les også: Beboerne varsler aksjoner i veien

- Blir ikke tatt på alvor

Trafikksikkerheten er en utfordring i seg selv, men også helseperspektivet er viktig for beboerne.

Inger Kildebo er beboernes talsperson og hun advarer mot det som sannsynligvis er en helsemessig uforsvarlig situasjon for beboerne i området.

- Det er så ille at vi føler et sterkt ubehag bare ved å gå fra skolen og bort til enden av Skogliveien, og skal jeg være helt ærlig så er jeg redd for å bo her i området, sier Kildebo.

- Hva tenker du om at veiarbeidet er startet uten at beboerne er tatt med på råd?

- Utbyggingen er stikk i strid med hva politikerne har lovet oss tidligere. Det skulle ikke bli mer trafikk her, men mindre. Vi kan ikke forstå at det er lovlig å etablere en så stor gjennomfartsåre midt i et boligområde, sier hun.

- Hvordan er stemningen blant beboerne?

- Det er ampert. Folk er redde for ungene sine. To familier har flyttet på grunn av trafikk og flere vil følge etter. Det er ikke akseptabelt at kommunen ikke lytter til oss, sier Kildebo oppgitt.

Les også: - Dypt skuffet over kommunen

Kommunen har ansvaret

Masud Gharahkhani mener det er kommunen som har ansvaret for å lytte til sine innbyggere, og oppfordrer formannskapet til å sette seg inn i saken.

- Drammen kommune har et ansvar for at innbyggerne blir tatt på alvor og føler seg trygge mens dette arbeidet pågår.

- Burde beboerne fått være med i planleggingsfasen?

- Jeg mener absolutt at beboerne skal være med på en god dialog i en tidlig fase. Da kan de lytte og komme med konkrete tiltak som gjør at de som bor der det bygges føler seg ivaretatt.

Les også:

- Vi blir syke

Inger Kildebo er fornøyd med at Drammen kommune vil se på saken i formannskapet, men at det langt fra er nok.

- Først skal man eksponeres for mange tusen biler som hver dag skal passere husveggen vår i Skogliveien, og når det er over så skal vi få all trafikken fra Konnerudgata når utbyggingen av Bjørnstjerne Bjørnsons gate kommer. Det er barn her som er astmasyke og som ikke kan bevege seg ute. Det kan vi ikke akseptere lenger, sier Kildebo.

- Tror dere kommunen vil ta tak i dette nå?

- Jeg håper på respons, men har ikke tro på at det vil skje uten kamp. Nå får vi et innspill i formannskapet i kveld, og så får vi håpe at våre henvendelser til politikerne i byen gjør at de kommer torsdag, sier hun.

Da skal beboerne møtes til ekstraordinært møte om situasjonen.

ronny.johnsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen