Nyheter

Rift om sommerskoleplassene

I Drammen kommune har pågangen til sommerskolen vært så stor at man nå har overlatt trekningen av deltakere til datasystemet.

Bilde 1 av 4

– Vi syntes det ble mest rettferdig. Det er jo ikke alle som har anledning til å sitte klar ved PC-en akkurat når plassene legges ut. Så nå er det åpent for påmelding hele denne uka – også trekkes deltakerne digitalt 16. april, forteller sommerskolerektor Ingvild Waage.

Det å få plass på de mest populære kursene ved sommerskolen i Drammen har blitt sammenlignet med å få tak i de hotteste konsertbillettene, selv om kommunen tilbyr mer enn 1.500 plasser totalt – på en lang liste forskjellige kurs.

Sommerskolen arrangeres i ukene 26, 27, 31 og 32 – og er et tilbud til barn i 3. til 9. klassetrinn.

Blant det som fylles opp først er Kokkekurs, Livet på gården og Forskerfabrikken.

Men uansett om man lærer å kinne smør på Friluftsmuseet, svømmer i Drammensbadet, mingler med heltene Strømsgodset – eller henger på Drammensbiblioteket, så er kursinnholdet knyttet til skolens kompetansemål.

– Og samme hvilket kurs man deltar på tror jeg nok alle skal få en super uke, sier Waage, som anbefaler en kikk på kursene som ikke er fylt opp ennå.

Den kommunale sommerskolen er gratis. Mer informasjon finnes på Drammen kommunes hjemmesider.

Gårdsliv i Lier

Heller ikke for liunger, som vil være med på den stadig mer populære Tidsreisen – på Lier Bygdetun – er håpet om plass ute, selv om det allerede er mer enn 90 påmeldte til de 72 plassene.

– I år arrangeres Tidsreisen i uke 26 og 27, med 36 deltakere i hver uke. Siden vi gjerne ender med mer enn dobbelt så mange påmeldte som antall plasser, vil vi 1. mai sette oss ned med listene og sette sammen gruppene. Vi prioriterer god spredning aldersmessig, tilnærmet like mange gutter som jenter og deltakelse fra forskjellige skolekretser. I tillegg prioriteres de som ikke har deltatt før, forklarer Katrine Smemo Granlund, kulturrådgiver/avdelingsleder i Lier kommune.

Deltakerne på Tidsreisen får leke seg 100 år tilbake i tid, og blant aktivitetene barna, i alderen åtte til 13, får være med på er for eksempel stell av dyr, tekstilarbeid, gårdsarbeid i gamle dager, baking og mye mer. Nytt av året er smie, bakerovn og snekkerverksted.

Tidsreisen arrangeres i samarbeid med Bygdetunet, Lier Husflidslag og Lier Historielag – og koster 1.000 kroner per deltaker. Ytterligere info på Lier kommunes hjemmesider.

For klatrere

Også Klatreverket holder egen sommerskole, for unge fra cirka 10 til 16, i Drammen. I uke 26 og 33 klatres det i fem dager, og Klatreverket står for alt nødvendig utstyr. Inkludert er en overnatting i lavvo på Hyggen. Klatreskolen koster 3.600 kroner per deltaker. Klatreverket holdt sin første sommerskole i fjor, og kan allerede melde om stor interesse for årets arrangement.

Mer fra Dagsavisen