Yousuf Gilani vil i kveldens møte i kultur- og byutviklingskomiteen kreve at kommunaldirektøren legger fram møtereferater og informasjon om hva det er blitt enighet om i Marienlyst-saken og hva idretten og kommunen har diskutert. FOTO: RONNY JOHNSEN

Reagerer på «hemmelig» tilbud om ny idrettshall

DRAMMEN: Idretten blir tilbudt ny hall til millioner av kroner. Flere politikere reagerer på det de opplever som nok et forsøk på hemmelighold i viktige saker.

I går avslørte Dagsavisen Fremtiden at kommunen har lovt friidretten i Drammen en ny hall på Berskog - dersom de takker ja til å flytte fra tomta på Marienlyst.

Yousuf Gilani (V) er nestleder i kultur- og byutviklingskomiteen i Drammen, og han er ikke spesielt fornøyd med hemmeligholdet i saken.

- Hvis det er sånn at det fortsatt foregår møter i det skjulte mellom idretten, Drammen kommune og noen i det politiske landskapet så er det bare trist, sier Gilani og fortsetter:

- Det er et krav at alle avtaler som gjøres i møter mellom partene i denne saken ikke hemmeligholdes, nettopp fordi hele Marienlystprosjektet er av en så betydelig offentlig interesse, sier han.

 

Vil ikke brenne seg igjen

Gilani mener det er positivt at kommunen snakker med idretten. Allikevel liker han ikke måten dette gjøres på.

- At det gjennomføres møteaktivitet for å bli enige er bra, man da forventer jeg at vi som politikere skal få vite om det. Og spesielt hvis det gjøres avtaler på bakrommet. Vi kan ikke brenne oss flere ganger med at vi holder ting skjult for innbyggerne våre, sier Gilani.

 

Les også: Skrinlegger Marienlyst

 

Friidretten vil flytte

De to store friidrettslagene i Drammen, Hellas IF og Sturla IF, har begge nå gjort et vedtak på at de vil si ja til å flytte nå som hallen kommer.

Masud Gharahkhani (Ap) sier at hans parti frontet denne saken fordi de fryktet at idretten skulle bli lurt av en lovnad som ikke kunne holdes. Nå er han svært overrasket over at Drammen kommune plutselig har funnet penger til en ny hall på Åssiden.

- En av årsakene til at vi sa stopp for idretten, var fordi friidretten ikke fikk gjennom sine krav. Det er svært interessant å merke seg at Høyre for noen måneder siden sa at denne hallen var umulig å realisere, mens nå er det mulig. Den ene dagen finnes det ikke penger, den andre dagen er pengene der. Det er ingen kvalitetssikring i økonomien i dette prosjektet og det bekymrer meg, sier Gharahkhani til Dagsavisen Fremtiden.

Nå spekuleres det i hvor pengene kommer fra og hvorfor det helt plutselig er mulig for administrasjonen å snu.

- Vi i Arbeiderpartiet har gang på gang sagt at vi politikere må være ærlige overfor våre innbyggere. Dessverre så ser vi at Høyre ikke er interessert i å spille med åpne kort. Hele Marienlyst-prosjektet skal gjennomføres selv om man overkjører innbyggerne, sier han.

 

Les også:

– Idretten har forstått at dette ikke er bærekraftig

Utsetter hele Marienlyst-prosjektet

 

Mye nærmere

Byutviklingsdirektøren i Drammen, Bernt Horvli, bekrefter at man nå er nærmere en løsning med idretten.

- Vi har ingen endelig skisse men vi prøver å få til dette på vegne av kommunen og idretten.

Vi har sett nærmere på hva som må til for friidretten for at det skal være tilstrekkelig nok for å flytte fra Marienlyst. Det er grunnen til at vi har disse samtalene, sier Horvli til Dagsavisen Fremtiden.

- Kan du nå bekrefte at dere har lovet en hall til friidretten?

- Det vil jeg ikke kommentere, for vi er midt i en prosess.

Horvli får støtte fra Jon Helgheim (Frp), som mener det blir feil å kritisere administrasjonen for å føre forhandlingene på vegne av kommunen.

- Ja, det blir helt feil. Det har vært hyppig aktivitet lenge nå og hvis det nå har kommet et forslag som alle parter er enig i, så betyr at det at saken blir sendt videre til politikerne, sier han.

- Når forventer du at informasjonen blir gitt til byens politikere?

- Jeg regner med at vi får informasjon om hva kommunen og idretten har blitt enige om i neste formannskapsmøte, sier Helgheim til Dagsavisen Fremtiden.

ronny.johnsen@dagsavisen.no

 

Dette er saken

I gårsdagens Dagsavisen Fremtiden ble det gjort kjent at administrasjonen i Drammen kommune har funnet en løsning på friidrettens krav om en ny innendørshall på Berskog i tilknytning til den nye friidrettsbanen på Åssiden.

Sturla og Hellas, friidrettens to store navn i byen, er begge blitt enige om si ja til å flytte fra Marienlyst når innendørshallen blir vedtatt i bystyret senere i år.

Drammen Idrettsråd skal ha årsmøte 25. mars der avgjørelsen fra idretten vil komme. Med ny hall for friidretten er årsmøtevedtaket til idrettsrådet for i fjor innfridd, noe som betyr at idretten vil takke ja til kommunens forslag om flytting.

I kveld er det møte i kultur- og byutviklingskomiteen i Drammen.