HOVEDTILLITSVALGT: Ann-Kathrin Moen Johansen, hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Drammen kommune. FOTO: SILJE S. SKIPHAMN

- Politikerne er varslet

Sykepleierforbundet reagerer sterkt på at lederen for helse­komiteen sier tillitsvalgte ikke har varslet om problemer i eldreomsorgen.

- Det er ingen tvil om at politikerne er godt orientert om situasjonen i eldreomsorgen i Drammen. De har blitt orientert også utenom avisenes førstesider, sier Ann-Kathrin Moen Johansen.

Hun er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Drammen kommune. Johansen reagerer sterkt på helsekomitéleder Sigrid Thielemanns (H) uttalelser til Dagsavisen Fremtiden lørdag. Thielemann sa blant annet at hun var overrasket over at forholdene i Marienlyst helse- og omsorgsdistrikt ikke hadde vært oppe i partssammensatt utvalg.

- Hun skyver hovedtillitsvalgte foran seg. Vi har hatt mange saker oppe der som har vist at ikke alt er som det skal både på Strømsø og andre steder, sier Johansen.

 

Møte med ledelsen

Fagforbundets tillitsvalgte har i flere saker i Dagsavisen Fremtiden beskrevet konsekvensene av pengemangelen i eldreomsorgen. Sykepleierforbundet stiller seg 100 prosent bak Fagforbundets tillitsvalgte, ifølge Johansen.

- Politikerne vet hvordan situasjonen er, men de kan ikke si noe nå fordi det nærmer seg valg. De burde gått ut og sagt at «det er dette vi har penger til nå» istedenfor å late som om de ikke vet hvordan det står til, mener hun.

Thielemann opplyser at hun allerede i dag skal ha et møte med helse- og omsorgsdirektør Eva Milde Grunwald om det som har kommet fra i Dagsavisen Fremtiden. Planen er å møte ansatte og tillitsvalgte på Strømsø senere.

- Jeg vil møte dem samme med virksomhetsleder så vi får snakket sammen, sier Thielemann.

- Hvorfor må ledelsen være til stede?

- Det er dem jeg forholder meg til.

- Tror du de ansatte og tillitsvalgte vil fortelle den usminkede sannheten med ledelsen til stede?

- Hvis de ikke tør det, kan jeg ikke ha tillit til det de sier.

 

Robotsel

Thielemann opplyser at hun stadig får henvendelser fra pårørende og at hun snakker med mange om eldreomsorgen i byen. Nå er hun også blitt pensjonist slik at hun lettere kan møte folk på dagtid.

- Jeg har vært mye rundt i forbindelse med utdelingen av robotselen Paro. Da har jeg kommet i snakk med mange, forteller høyrepolitikeren.

- Hvorfor vet Ap mye mer om det som foregår på grasrota enn det Høyre gjør?

- Det kan jeg ikke uttale meg om, men de har nok flere medlemmer som jobber der enn det vi har. Jeg vet faktisk ikke om vi har noen som jobber på gulvet i hele tatt.