Pernille Sørensen med tynn hud-humor i teatret

Nytt på nytt-sidekicken tar blant annet for seg bloggere når hun gjester Drammens Teater med showet «Kultur».

Det har gått åtte år siden kritikerroste «Flink pike». Siden sist har Pernille blant annet vært lagleder i «Nytt på nytt», spilt i flere sesonger av «Side om side» på NRK1 og blitt kåret til årets morsomste av folket under Komiprisen i 2016.

Nå er hun tilbake i Drammen med standupforestillingen «Kultur» som hadde premiere på Latter på Aker Brygge høsten 2018, som spilles tre ganger i Drammens Teater fredag og lørdag. Forestillingen handler om kultur i alle former og varianter. Høykultur, lavkultur, populærkultur og eldgammel upopulær kultur.

I et portrettintervju i Dagsavisen utdypet Sørensen litt av bakgrunnen for sketsjene med at hun ønsker å vise hvor lettkrenkede og sårbare noen kvinnelige bloggere kan være. Hva om mektige kvinnelige politikere, som utenriksministeren, skulle oppført seg som enkelte dødelig fornærmede bloggere, og lagt ut til journalister om hvor mye de gråt når de fikk kritikk? Og om hvor utrolig synd det var på dem?

– Når du selv velger offentlighetens lys som blogger eller influencer, og dermed trår inn foran et stort publikum, så må du være forberedt på at folk mener noe om deg, sa Sørensen.

– Hadde jeg hatt en datter, så hadde jeg virkelig blitt lei meg på hennes vegne om hun hadde begynt å blogge tidlig i tenårene, følger hun opp:

– For jeg tror ikke det er bra for selvtilliten at du får vite hva folk mener om deg når du er så ung. Jeg tror ikke hjernen er helt klar for det, er Sørensens teori. Som 40-åring mener hun at hun er rustet, med familie og venner rundt seg er det lettere å blåse i slemme kommentarer. – Men det er ikke sikkert at jeg hadde greid det da jeg var 18-19 år. Jeg har brukt mange år på og bevege meg inn i denne bransjen i rolig tempo, det har vært en slags stille eksponeringstrening. Det tar mange år å bli tykkhuda på dette her. De bloggerne kastes rett til ulvene når de er så unge. Jeg tror ikke det er bra for noen, så det er jo ikke rart at de blir lei seg og begynner å grine, sier hun, samtidig som det er nettopp dette en del av forestillingen utforsker på karakteristisk komisk vis.