Annonse
Mange spørsmål: Jenny Olsen ved Comfort Hotel Union Brygge får spørsmål om sin jobbsituasjon av Espen Braathen og Naemi Trandum fra LOs sommerpatrulje. ALLE FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

På patrulje for sommerens arbeidere

Kameraovervåking og manglende informasjon om verneombud er blant problemene LOs sommerpatrulje stadig støter på. I går patruljerte de Drammen og Mjøndalen.

Annonse
Lokale nyheter

 

– Hvordan er det med lønn? Har du betalt pause? Er du fagorganisert? Hva med skiftordning? Overtid? Overtidstillegg? Får du tilsendt lønnsslipp elektronisk? Har du tariffavtale? Hvor stor andel av lønna får du i feriepenger? Er det noe kameraovervåking her?

Spørsmålene er mange når LOs sommerpatrulje avlegger Comfort Hotel Union Brygge et besøk.

Resepsjonist Jenny Olsen (26) svarer som best hun kan på spørsmålene fra de to unge sommerpatruljistene.

– Det var bare hyggelig dette. Jeg har ikke vært borti sommerpatruljen før, men det er et bra initiativ, sier Olsen til Dagsavisen Fremtiden etter samtalen.

– Det var ikke noe å utsette på dette. Jeg er imponert over vaktlistene, og at de kom i så god tid, sier sommerpatruljist Espen Bråthen.

– Det er ekstra positivt at de har tariffavtale, sier kollega Naemi Trandum.

De to kollegene går sammen fra bedrift til bedrift for å se om unge ansatte opp til 35 år har arbeidsforhold som er i samsvar med lover og regler for arbeidslivet.

Onsdag besøkte sommerpatruljen 47 bedrifter i Lier og Røyken og Hurum, og fant ni regelbrudd.

– Det er rundt normalen, men det som har skapt en liten oppgang er at vi har nå spør om de ansatte kjenner til hvem som er verneombud, sier faglig ungdomssekretær i LO Buskerud, Tonje Kristensen til Dagsavisen Fremtiden.

Andre typiske problemer er mangelfulle eller utløpte arbeidskontrakter og kameraovervåking.

Hun anbefaler arbeidstakere som trenger hjelp eller tips om å ta kontakt.

– LOs sommerpatrulje har sin egen hjelpetelefon, og det er bare å ta kontakt for dem som ønsker det.

Annonse