Annonse
Fysisk fostring: Her lærer turner og frisksport-forkjemper Odd Bye-Nielsen noen barn kunsten å stå på hodet, i Frognerparken rett etter krigen. 17. juni er håpet å se 700 barn og unge stå på hodet på Bragernes torg – dog kanskje i litt mer oppdaterte antrekk. FOTO: NTB SCANPIX

På hodet for idretten

For andre gang arrangeres en egen idrettsdag for barn og unge på Bragernes torg. Kanskje kommer dagens store event med i Guinness rekordbok.

Annonse
Lokale nyheter

– Vi hadde flere enn 400 besøkende i fjor, og syntes det var bra til å være første gangen. Kanskje kan rekordforsøket bidra til at det kommer enda flere i år? Å stå på hodet er jo noe alle kan få til, uansett form, fasong eller alder – og man kan trene på det hvor som helst, sier Inkluderingskonsulent i Drammen Idrettsråd Janne Hafskjold.

Det er idrettsrådet, Drammen kommune og Byen Vår Drammen som står bak arrangementet midt i byen, og målet er å rekruttere flere barn og unge til idretten.

– Vi retter oss i første rekke mot dem som ikke er aktive i idrettslag eller foreninger fra før. På Torget stiller representanter fra alle tenkelige idretter opp – for å la alle interesserte få prøve seg i en ny idrettsgren. Her blir det alt fra ballspill til dans og kampsport, forklarer Hafskjold.

Det var idrettskonsulent i Drammen kommune Marthe Bøhm Nordal som først lanserte forslaget om et verdensrekordforsøk.

– Vi undersøkte først om det kanskje var mulig å sette rekord i å ha flest baller i lufta samtidig, men det viste seg at den rekorden var på flerfoldige tusen. Når det gjelder å stå på hodet er derimot den gjeldende rekorden på «skarve» 647, og den ble satt i India, ler Bøhm Nordal.

Nå håper hun så mange som mulig vil melde seg på innen 9. juni, og oppfordrer alle lag og klubber til å ta utfordringen.

– På Facebook har 300 meldt sin interesse, men selv om alle disse faktisk skulle møte opp – så trenger vi fortsatt rundt 400 til for å sette rekord, fastslår hun.

Det hele skal skje midt på Bragernes torg, på det som for anledningen blir kalt Idrettstorget. Og det er ingen grunn til å bruke hjelm denne dagen. Arrangørene har full forståelse for at brostein ikke er det ideelle underlaget å stå på hodet på.

– Her skal det faktisk legges ut gressplen, og i tillegg stiller vi med sitteunderlag, så det er ingen grunn til bekymring, forsikrer Janne Hafskjold.

Idrett for alle varer fra 12.00 til 16.00 – og det blir premie på alle som prøver seg på minst 10 idretter. Rekordforsøket finner sted mot slutten av dagen.

pernille.vestengen@dagsavisen.no

Annonse