Rektor Anne Johanne Guldvik ved Lier videregående skole ønsker tettere samarbeid med elevenes foreldre for å forbygge frafall og fravær. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Ønsker flere foreldre velkommen i november

SKOLE: Foreldrene som besøkte foreldrekafeen på Lier videregående skole anbefaler flere foreldre å møte opp neste gang.

- Som lærer og leder har jeg til gode å møte foreldre som ikke vil det beste for sine barn, og det er til dere ungdommene først kommer når noe er problematisk. Her på Lier videregående skole ønsker vi å åpne skolen enda mer for dere foresatte. Derfor lanserer vi foreldre-kafé som en møteplass - for dialog og faglig påfyll, sa rektor Guldvik da hun innledet onsdagens uformelle sammenkomst.

Masud Gharahkhani, gruppeleder i Drammen Arbeiderparti, fortalte de frammøtte foreldrene om hvor mye det har betydd for ham at hans foreldre stilte opp - og krevde at han jobbet hardt for å nå egne mål.

Bare et tjuetalls foreldre møtte opp til foreldrekafeen onsdag ettermiddag, men de som var til stede viste til gjengjeld stor entusiasme for skolens initiativ.

- Det er utelukkende positivt at skolen stiller krav til oss som foreldre, og involverer oss på denne måten, uttalte Stein Erlend Skei, som gjerne ville oppfordre flere av skolens foreldre til å møte opp på neste foreldrekafé 19. november.

- Manglende interesse og engasjement fra foreldrene unnskyldes ofte med at de har for liten tid, men man er ikke for travel til å interessere seg for sitt barns framtid. Dette handler om prioriteringer, konstaterte Anita Fredsvik.

Guldvik var på sin side glad for at det tross alt var rundt 20 foreldre som kom.

- Jeg fryktet at ingen ville komme, siden dette var et åpent og frivillig arrangement. De som kom var unisont positive og ønsket seg flere foreldrekafeer. Dermed håper jeg flere benytter sjansen til å bli med neste gang, når vi skal snakke om digital mobbing, sa rektor Guldvik.

pernille.vestengen@dagsavisen.no

Les også: Rektor ber foreldrene bidra mer