Om Arne Strands «fillesak»

DEBATT: Er det en «fillesak» at personlig frihet blir et overklassefenomen?

Anders Lunde, leder og 2. kandidat i Nei til Bomring

Tenk at et av arbeiderbevegelsens ikoner, til de grader tråkker på vanlige folk! Arne Strand har bakgrunn fra Arbeiderpartiet, men er best kjent som mangeårig politisk redaktør i Arbeiderbladet (nåværende Dagsavisen).

I Dagsavisen 8. juni omtaler Strand opprøret mot bompenger som en «fillesak»!

Det er altså en fillesak at folk skal miste én månedslønn etter skatt i bommene! En hel månedslønn! Andre steder mer. Hva med kampen for en inntekt man kan leve av?

Det er en «fillesak» at folk med lav inntekt, skal presses over på et kollektivtilbud som er dårlig tilpasset deres behov. Og miste et par timer hver eneste dag! Kampen for åttetimersdagen, noen? Busser kan nemlig aldri gå over alt, hele tiden.

Det er en «fillesak» at personlig frihet blir et overklassefenomen! Lavtlønnede, under i etableringsfasen, småbarnsfamilier med vanlig jobb – dere kan glemme å dra på stranda. Glemme i å besøke bestemor noen mil unna. Glemme fjellturen.

Og det er en «fillesak» om enslige foreldre må la ungene sine gå alene hjemme noen timer ekstra hver dag! Selve resepten på de amerikanske ghettoene.

Slik uttaler ikke en demokratisk arbeiderbevegelse-redaktør seg. Slik uttaler en despot, en diktator, og én som undertrykker andre seg.

Nei, bom-saken er ikke død i Nye Drammen. Akkurat som i 2015 ble bypakken lagt død, kunne vi lese. Men det var kun en pause.

Og akkurat som i 2015, vil en ny bypakke med bomringer kunne oppstå få uker etter valget.