Annonse
Ellen Marie Adamsen har fått tilbud om studieplass ved sykepleierstudiet i Drammen og takket ja.

Økende popularitet på sykepleierstudiet

Sykepleierstudiet i Drammen er i ferd med å bli for vanskelig å komme inn på for en vanlig elev fra videregående.

Annonse
Lokale nyheter

 

Sykepleierstudiet har i mange år vært kjent for å være lett å komme inn på de fleste steder i Norge. Det er i ferd med å forandre seg, og i Drammen er det veldig tydelig.

Over snittet

– Du må være over snittet nå, og det tror jeg gjør noe med profesjonen, sier dekan Heidi Kapstad ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Drammen.

Poenggrensen for søkere til studiet på ordinær kvote er nå 48,9 poeng i år, mens den for elever på primærkvoten, altså de som søker med vitnemål fra videregående som grunnlag, er på 40,2 poeng, viser tall fra Samordna Opptak.

Det betyr at du må ha over fire i snitt dersom du ikke har fått ekstrapoeng via realfag, noe som er godt over gjennomsnittskarakteren for elever i Drammen og Buskerud.

– I Drammen, i nyere tid, er dette rekord, sier Kapstad til Dagsavisen Fremtiden.

Hun er overveldet over hvor populært studiet har blitt.

– Dette er fantastiske tall for sykepleie. Så langt vi vet er vi nr. 31 på antall førstegangssøkere i hele Norge. Det sier noe om populariteten for et studie som velferdsstaten Norge trenger.

– Alltid vært en drøm

Ventelisten på å komme inn på sykepleierstudiet i Drammen har blitt lang.

– Det har alltid vært en drøm, helt siden jeg var tenåring, sier Ellen Marie Adamsen (37), som er en av dem som kom inn på studiet.

Hun er ikke i tvil om at hun har gjort riktig valg.

– Jeg har søkt før og kommet inn, men takket nei, men nå takket jeg ja. Jeg er veldig motivert. Jeg kjenner det sterkt i hjertet, som et kall nesten. Jeg har jobbet i mange år på kontor og har flyttet på papir, men jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe som betyr noe. Ikke nødvendigvis for verden, men for den pasienten som den ene dagen kan bli litt bedre for, sier hun.

Annonse