Nytt Bragernes-pol utsatt til utfordring på CC er løst

Først når den tekniske knuten for CC-polet er løst, vil Vinmonopolet ta opp tråden med hva som skjer med dagens utsalg på Bragernes.

Egentlig var planen å flytte polet på Bragernes i år, og minst fire nye lokaler er alt vurdert for utsalg i nærheten av Bragernes torg. I så fall ville en flytting, eller en ombygging av dagens lokaler, skje parallelt med at et nytt pol på CC fikk etablere seg. Uforutsette problemer med varelevering forsinket imidlertid CC-åpningen som opprinnelig skulle skje i november 2018, og nå opplyser polets kommunikasjonssjef Jens Nordahl til Dagsavisen Fremtiden at avgjørelsen for Bragernes kan bli utsatt ytterligere.

– Kanskje lar man det gå noen uker eller måneder slik at salget får «satt seg», og vi kan se marsjfarten, sier Nordahl. Åpningen av et nytt pol medfører som regel at handelen går ned andre steder.

LES OGSÅ: Disse polvarene ble styrket av tropeværet

Erfarne ansatte

Bemanningen på det nye utsalget er heller ikke klar.

– Vi har en moden arbeidsstokk i Vinmonopolet og ikke særlig høy turnover, og vi praktiserer «Rosenborgmodellen», opplyser Jens Nordahl. Det betyr å rekruttere ledere blant egne ansatte som etter litt fartstid i bedriften kan kundebehandling og drift.

– Vil man bli butikksjef, er åpning av et nytt utsalg en gyllen anledning til å få mer ansvar. Om ingen i nærområdet ønsker det, kan vi hente noen fra andre regioner. Som oftest legger vi kabalen ved å rykke noen opp, og så rekruttere inn på nytt nedenfra, forklarer pressesjefen.

Trolig første halvår

Ingunn Brekke er senterleder på CC, i tillegg til Torget Vest og Liertoppen. Hun ønsker ikke å si så mye konkret om hva som gjenstår før en godkjenningssøknad for det vedtatte polet kan sendes til kommunen.

– Det er i prosess, og det skjer mye fremover. Vi vil komme tilbake med mer konkrete svar, sier Brekke.

Det er adkomst for varelevering som har vist seg å være nøtten som må knekkes for ombyggingen til polutsalg kan gjennomføres i tråd med reguleringsplanen.

– Når ser du for deg at det vil skje?

– Det er veldig vanskelig å si, målet er så fort som mulig, sier hun. Vi har tillit til at det vil ordne seg, sier Brekke, som tror på en åpning i løpet av første halvår i 2019.

Så snart senteret er klar med sin løsning, gjenstår ny administrativ behandling.

– Når det skjer, avhenger av når vi får resterende dokumentasjon, sier Gard Nybro-Nielsen, pressesjef i Drammen kommune.