På rett vei: Både Ole Enger og Rune Isachsen ser fram til en offensiv satsing på vei. Her er Enger fra en kvartalspresentasjon i Rec, selskapet han fikk 12 millioner i bonus for å selge til en annen av sine tidligere arbeidsgivere, Elkem. FOTO: NTB SCANPIX

Ny veigigant

Drammensregionens to største veibyggere blir del av en ny entreprenørgigant.

 

– Det har vært hektisk møtevirksomhet de siste dagene, men vi har ikke holdt på så lenge: Selve dealen ble gjort på tre uker, forteller Rune Isachsen, som stiftet Isachsen Gruppen AS i Solbergelva for snart 30 år siden, til Dagsavisen Fremtiden.

I går ble det kjent at firmaet hans slår seg sammen med Vikersund-bedriften Hæhre Entreprenør AS og TT Anlegg AS, som holder til på Sørlandet.

Øystein Stray Spetalen og tidligere Elkem- og REC-sjef Ole Enger er med på eiersiden. Enger blir også styreformann i selskapet.

– Toppet laget

Driftsinntektene til det nye veiselskapet vil til neste år overstige 5 milliarder kroner.

– Med ytterligere oppkjøp og vekst vil dette være doblet i løpet av to-tre år, sier Spetalen til E24.

– Det vil komme store investeringer i vei framover; da trenger vi store selskaper. Det er viktig med enheter som kan stå imot de store utenlandske selskapene, sier Enger, som tidligere bodde på Konnerud, til Dagsavisen Fremtiden.

– Med Spetalen, som brenner for veibygging, og Engers kompetanse på industri og ledelse, har vi toppet laget, mener Isachsen.

– Mer trygghet

Selskapene skal beholde dagens navn og organisering, men med felles toppledelse.

– Med dette samarbeidet kan vi utnytte arbeidskapasiteten der den trengs mest, bedre ta svingningene i markedene og ta på oss større oppdrag. Det gir større trygghet for de ansatte, sier Isachsen.

Til Konkurransetilsynet

– Vi har hatt et godt samarbeid med Hæhre gjennom snart 30 år. De har større gravemaskiner enn oss, så vi utfyller hverandre godt, sier Isachsen.

Sammenslåingen er ikke godkjent av Konkurransetilsynet ennå. Det tar Isachsen med knusende ro:

– Det er helt uproblematisk.