Annonse
nytt: DIR vil lage «landets mest innovative byanlegg» på Marienlyst. FOTO: KATRINE STRØM

Ny offensiv fra idretten

Da Marienlyst-utbyggingen glapp, gikk idretten glipp av store summer. Idrettsrådet mener politikerne likevel må finne midler til nye idretts- anlegg.

Annonse
Lokale nyheter

– Vi må akseptere det som skjedde, men kan ikke bli sittende på rumpa og sutre. Vi mener fortsatt behovet er stort for et skikkelig friidrettsanlegg på Berskaug, med muligheter for å trene både utendørs og innendørs. I dag er dette helt nødvendig – om man skal få fram gode, nye utøvere, påpeker Per Burud, styreleder i Drammen Idrettsråd (DIR).

I en fersk pressemelding, lister DIR opp hvilke anleggsprosjekter de mener kommunen bør prioritere, til tross for at det ikke kommer noen friske Marienlyst-millioner.

– Vi får neppe midler til å rehabilitere Marienlyst som friidrettsarena. Da er et skikkelig anlegg på Berskaug viktigere. Det vil også ha verdi for Svelvik og Nedre Eiker etter sammenslåingen.

For den gamle friidrettsbanen ønsker DIR en tverrpolitisk ambisjon om å skape «landets mest spennende og innovative byanlegg»

– Her har vi sett til Danmark, hvor man har kommet mye lenger på dette feltet. Man har for eksempel bygd aktivitetspark på toppen av et parkeringshus – og samlet en mengde aktivitetsapparater i midten av en løpebane. Dette er store suksesser og viser at hvis man legger til rette for aktivitet, så blir det aktivitet – både av organisert og uorganisert slag, forteller Burud.

På DIRs prioriteringsliste står også en ny konnerudhall – innen 2020. Dette ønsker man å finansiere – både bygging og drift – ved hjelp av et såkalt OFPS-samarbeid (offentlig, frivillig og privat samarbeid).

– Dette er kjente toner fra DIR, men videre anleggsframdrift må være realistisk i forhold til økonomien. Vi vil fortsette som planlagt med det ordinære idrettsløftet, og her investerer kommunen 50–60 millioner i året. Marienlyst-utbyggingen kom i tillegg. Når avtalen falt bort, kan vi ikke skyve på andre, nødvendige investeringer som en erstatning, sier nyvalgt politisk nestleder i Drammen Høyre Kjell Arne Hermansen, om ønskelista fra idrettsrådet.

Annonse