Sigrid Thielemann er leder i bystyrekomiteen for helse, sosial og omsorg. FOTO: PRIVAT

- Nok ansatte i Schwartzgate

Sigrid Thielemann (H) føler seg helt trygg på at bemanningen i Schwartzgate er god nok.

DRAMMEN: Sigrid Thielemann (H) føler seg helt trygg på at bemanningen i Schwartzgate er god nok.

- Jeg har fått forsikringer om at det er nok folk, og ser ingen dramatikk i denne nedbemanningen, sier Thielemann, som er leder i bystyrekomiteen for helse, sosial og omsorg.

- Utgangspunktet var at Schwartzgate var overbemannet fra starten. De som planla bemanningen trodde det kom til å bli en del pleietrengende der.

Ifølge Thielemann skal Schwartzgate være en bemannet omsorgsbolig for beboere som ikke er fullstendig pleietrengende. Samtidig skal de kunne få mer hjelp etter hvert som de trenger det.

- De som bor der nå er veldig oppegående. De er ute og går tur selv. Og de som trenger følge, får det, sier Thielemann.

Hun synes ikke det er noen grunn til å bekymre seg over at antall årsverk er redusert fra 16 til 10,5 i løpet av et drøyt år.

- De pårørende pleier å være irritert på alle lederne, så da må de vel være fornøyd med at avdelingslederen i Schwartzgate fjernes. Men når det blir gjort, er det galt også, sier Thielemann.

Hun avviser kritikken fra Ap om at Høyre har gitt administrasjonen for mye makt:

- Med det systemet vi har nå, bevilger vi rammer. Den må administrasjonen drifte i henhold til. Vi politikere kan ikke gå inn og detaljstyre prosessene, vi er ikke fagpersoner. Derfor må vi ha tillit til administrasjonen, sier Thielemann.

- Så du har full tillit til administrasjonen?

- Ja, jeg har det, svarer Sigrid Thielemann.