Jack Rubinacci har tatt steget opp blant de store. Selv om han har åpnet for både Joe Cocker og Lionel Richie, er det hans låtskrivertalent som nå blir lagt merke til verden over. FOTO: RONNY JOHNSEN

Når det endelig løsner

DRAMMEN: Jack Rubinacci blir intervjuet som en stjerne i utlandet, skriver tekster for store, internasjonale artister. Llikevel er det vanskelig å slå gjennom i Norge.

Rubinacci er en kjent skikkelse i Drammen etter mange år på scenen og med flere CD-utgivelser på samvittigheten. Han har turnert i hele Norge og solgt flere ti-tusen eksemplarer av sine album. Men det er først når han ble bedt om å skrive for italienske Davide Mogavero at ting virkelig begynte å løsne for Rubinacci.

Mogavero ble nasjonal popyndling i Italia etter at han kom på andre plass i italienernes X-factor. Albumet Rubinacci var med på å skrive, solgte umiddelbart i 70.000 eksemplarer.

- Det er jo litt spesielt når jeg konsentrerer seg om min egen karriere og føler at jeg har mer enn nok med det. Plutselig så kommer jeg i kontakt med mennesker som flyr meg til Italia for å skrive låter med en kommende stor stjerne, det er jo både spennende og spesielt, sier Rubinacci.

- Og så fortsatte ballen å rulle?

- Ja, det er litt sånn. Jeg har nå nettopp gjort to sanger sammen med en stor hip-hop-stjerne i Philadelphia som heter Rex Riot og jeg har nettopp vært med å skrive en låt sammen med Abi F. Jones. I tillegg så har en av Asias største stjerner for tida, A. Do, valgt seg en av mine låter på sitt album. Så ja, det har løsnet nå, sier Rubinacci.

 

Behandlet som stjerne

Etter hvert som det ble flere artister å samarbeide med, har Rubinacci brukt mye tid på å reise til Italia, Belgia, England og andre steder i verden for å hjelpe andre artister med å lykkes. Selv synes han det er rart at det skal være så vanskelig å slå gjennom i Norge.

- Jeg klager ikke altså. Men jeg har jo bodd i Norge i noen år og det er forholdsvis vanskelig å være en artist på vei opp, jeg er nødt til å stå på hardt for å lykkes, sier han.

- Men i utlandet er jo Jack Rubinacci en populær låtskriver og artist?

- Det er en merkelig opplevelse å bli behandlet som en stor stjerne rundt omkring i verden, bli intervjuet av de største TV- og radiostasjonene med millioner av seere, mens det her hjemme er vanskelig å få en låt til å bli spilt regelmessig på radio. Det er rart, ler Rubinacci.

 

Planlegger ny plate

Rubinacci har nettopp sluppet singelen «I Dreamed I Made Love To Regina Spector» og lover at han ikke har tenkt å gi seg med sitt eget musikkprosjekt.

- Nei, absolutt ikke. Jeg har mye spennende på gang både her hjemme og i utlandet. Jeg skal til Belgia og England for å spille inn nye låter. Jeg kan love at drammenser Jack Rubinacci skal levere i framtida også, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

ronny.johnsen@dagsavisen.no