Annonse
Kvelden før: I sivil, noen av medlemmene i Drammen Showteater; Sturla Helmersen, Runi Tømmeraas, Ragnhild Grøndahl og Roar Ask slapper av litt før det braker løs med premiere på «Kvelden før kvelden før kvelden ...» på Studioscenen i morgen. Totalt 25 personer er involvert i oppsetningen. FOTO: Elisabeth Helgeland Wold

Musikalsk humor

Nå er de her igjen – og du kan starte å trene opp lattermusklene.

Annonse
Lokale nyheter

– Her skal det ikke hviles ett sekund før alle 11 forestillingene er gjennomført, publikum skal få valuta for kronene, lover gjengen i Drammen Showteater representert ved fire av dem; Sturla Helmersen, Runi Tømmeraas, Ragnhild Grøndahl og Roar Ask. Lise-Mette Lindland blir også å finne på scenen.

– Det er sjette gang vi setter opp juleshow på Stuidioscenen i Drammens Teater, alt er også i år nytt og selvlaget, redegjør Sturla Helmersen og legger til at det er jentene som bidrar mest tekstmessig, med et repertoar som er lokalt.

Buskerudbenken

– Vi har med Gilani og Marienlyssaken, og selvsagt endringene på Buskerudbenken og Arne Nævras plass, informerer Roar Ask og legger til at juleevangeliet, i en litt annen form enn opprinnelig blir å høre, samt et besøk av noen rikskokker, Fjell som er 50 år, en innføring i hvordan folk bør oppføre seg og IKKE oppføre seg på julebord.

– Det blir også innslag med «Den kulturelle buksesmekken» og Bikkjestøkket Bleie- og omsorgssenter som setter opp Tre Nøtter til Askepott, informerer Ragnhild Grøndahl og påpeker at det skal låte bra og være morsomt.

– Latter fra salen er lønna vår. Og Runi Tømmeraas stemmer i;

– Jeg ler meg i hjel hver mandag hele høsten, på øvelsene våre.

Kapellmester er også i år Trond Nilsen, og regissør er Bror Andersen.

Fornøyd

– De to har høye ambisjoner på våre vegne, konstaterer Ragnhild Grøndahl. Runi i showteatret er koreograf.

– Vi kan ikke kalle det dans det Sturla og jeg driver med, derfor kaller vi det bevegelser, påpeker Roar Ask.

Skuespillerne er enige om at skal man komme i rett julestemning må man får med seg «Fortsatt god jul kvelden før kvelden før kvelden» og gjengen er fornøyd med godt forhåndssalg.

– Så slipper vi å pantsette hjem, kjerring og unger, ler Roar Ask, men kommer på:

– Nei, kjerringa kan jo ikke pantsettes, det er jo hun som syr kostymer!

Annonse