Moskva møter Sylling

Jazzpianist Olga Konkova gjester Lier Kulturscene torsdag 12. mars.

– Olgas Konkovas komposisjoner inneholder spennende akkordprogresjoner, melodier og intrikate rytmiske mønstre, informerer programprodusent ved Lier kulturscene Marte Bergsland. – Alt spilles med et intenst musikalsk engasjement og nerve. Hennes musikalitet og virtuositet på pianoet er enestående, og med Per M. på bass og Gary H. på trommer, har hun et komp som støtter, utfordrer og swinger bra. Trioen har et samspill på høyeste nivå og utgjør en kraftpakke av musikalske ideer og kreativitet, opplyser arrangøren videre.

Pianist og komponist Olga Konkova er født i Moskva, men bodd i Sylling siden 1998. Hun er utdannet ved Russian Academy of Music i Moskva og Berklee College of Music i Boston, USA.

Konkova er profesjonell frilanspianist og gitt ut 10 kritikerroste soloalbum, distribuert verden over. Hun har holdt konserter over hele Norge en rekke ganger og spilt i både Skandinavia, Europa, USA, Midtøsten og Asia. I 1997 ble hun Spellemannsprisnominert for sin plate «Going with the flow».

Olga Konkova er fast medlem av bandet «Ensemble Denada» som har gitt ut tre album og vunnet den prestisjetunge tyske Echoprisen i 2011.

Men det er med sin egen trio, med verdenskjente Gary Husband på trommer og Per Mathisen på bass at hun nå skal spille på Lier Kulturscene. Dette er andre gang hun har sin egen konsert på kulturscenen i Lier, i tillegg til at hun var med under åpningen av scenen for snart fem år siden.