Det blir viktig for MIF-keeper Ivar Andreas Forn å unngå baklengs i morgen. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/NTB SCANPIX

Mjøndalens pengejakt

SISTE RUNDE: Hvis Mjøndalen beholder plassen sin etter morgendagens serieavslutning, betyr det en betydelig ekstra bonus.

Forskjellen på tredje- og sjetteplass i 1. divisjon kan bety mye for budsjettet til neste år. I morgen møtes Mjøndalen og Bærum i en kamp som kan ende med at lagene bytter plass på tabellen. I så fall er det snakk om 600.000 kroner i potten. Klarer Mjøndalen å holde tredjeplassen, får laget en bonus fra Norges Fotballforbund på om lag 1,1 million kroner.

Laget er allerede klar for kvalifiseringsspillet til eliteserien, Og beholder de tredjeplassen får de også hjemmebanefordel i de første kvalifiseringskampene.

 

Mye på spill

Vinner de den interne kvalifiseringen, venter enten Brann, Sogndal eller Sandnes/Ulf i den siste kvalifiseringsrunden.

- Ja, vi har mye å spille for og vil beholde den gode flyten vi er inne i, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Bærum kan få størst uttelling hvis de avanserer fra sjette- til tredjeplass etter kampen på Mjøndalen stadion i morgen formiddag (kampstart 12.00).

Bærum har allerede prestert langt over hva flere hadde forventet før sesongen. Akershus-klubben er foran siste serierunde på sjetteplass, men kun to poeng bak Mjøndalen-

Tar bæringene over Mjøndalens plass, blir de tildelt knappe 1,2 millioner kroner for plasseringen. Blir de værende, mottar de i underkant av 600.000 kroner. Med et budsjett på 4,7 millioner kroner i 2014 er ikke det som småpenger å regne.

- Det er fryktelig mye penger, men vi har ikke budsjettert med dem og heller ikke drømt om dem. Vi har allerede satt budsjettet for 2015 og bruker ikke penger vi ikke har. Det blir kanskje en julemiddag, sier Ståle Lundemo i Bærum til NTB.

 

Tredelt pott

Også for lagene nedover på tabellen, som verken er i ned- eller opprykksstrid, kan siste serierunde få betydning for 2015-budsjettet. Nest-Sotra kan blant annet klatre fra 12.- til 9.-plass. Det vil i så fall bety rundt 150.000 kroner ekstra i klubbkassen.

Norsk Toppfotballs sportslige pott i fordelingsmodellen ligger i år på 39,2 millioner kroner i 1. divisjon. 50 prosent av pengene fordeles likt på alle lagene, mens de øvrige 50 prosentene fordeles på plass i 2014 (25 prosent) og plassering de fem siste årene (25 prosent).

Morgendagens avsluttende runde er framskutt en time (fra 13.00 til 12.00) på grunn av lysforholdene i Nord-Norge. (NTB)