Annonse

Midt i søknadsflommen

– Jeg håper det handler om kvalitet, omdømme og hva vi har fått til.

Annonse
Lokale nyheter

 

Hvem: Heidi Kapstad

Hva: Dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge, som har nærmere 4.000 studenter.

Hvorfor: Har nettopp mottatt søknader fra en hærskare av søkere som ønsker å studere for å bli sykepleier.

 

Sykepleierstudiet i Drammen har blitt så populært at ventelisten for å komme inn har blitt lang som et vondt år. Hva synes du om det?

– Jeg synes jo det er gledelig at vi har en lang venteliste. Men jeg har også en reell bekymring angående prioriteringene for velferdsstaten. Det er viktig at Kunnskapsdepartementet følger opp og prioriterer studieplasser for sykepleiere.

Hva tror du er de viktigste driverne bak denne økningen i popularitet?

– Jeg håper det handler om kvalitet, omdømme og hva vi har fått til, både i samarbeid med offentlig sektor og med det private næringslivet, sånn som Vitensenteret. Også er jeg opptatt av at Drammen har utviklet seg som studentby, og blir også kanskje snart en universitetsby i overgangen mellom 2017 og 2018. Hvis alt går vår vei, vil vi være det like over nyåret, i 2018.

Hva bør være hovedmotivasjonen til dem som søker seg inn på sykepleierstudiet?

– Det håper jeg er engasjement for andre mennesker. Å kunne hjelpe, støtte og bidra til at andre mennesker får en bedre livskvalitet og hverdag. Å ha kunnskap og kompetanse til å bidra til det bedre. Eller i verste tilfelle også å hjelpe til gi en livet en verdig avslutning. Sykepleieryrket dekker hele livsløpsperspektivet.

Hvilke gode grunner er det for å søke seg til Drammen for den som vil bli sykepleier?

– Kvalitet og omdømme, at byen har blitt attraktiv, og ligger utrolig godt tilgjengelig når det gjelder infrastruktur og studenthybler. Det er et gryende studentmiljø på gang. Drammen har også noe som ikke er omtalt noe særlig: vi har en internasjonalt enestående doktorgrad i personorientert helsearbeid, som har 28 stipendiater inne i programmet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Nå leser jeg Napoli-kvartetten av Elena Ferrante. Den er ganske spesiell, både når det gjelder relasjoner, og ikke minst når det gjelder samfunn og kvinnesyn. 50-åra i Napoli var beinharde.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg liker veldig godt å gå tur. Gjerne sammen med familie og venner. Jeg blir også lykkelig av å få til ting faglig.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har en egenskap som kan være både en styrke og en svakhet: utålmodighet. Det kan være en veldig styrke, det er det som driver meg, men samtidig en svakhet i samspill med andre mennesker.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det kan være alt fra en skikkelig konsert med trøkk i, gjerne rock, til å ha en skikkelig kveld sammen med gode venner, i godt lag med god mat og drikke og hyggelige historier.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg er opptatt av menneskeverd. Og at vi har et helsevesen som ikke er klassedelt. Jeg har sansen for at alle har lik mulighet til å motta tjenester, og synes det er en enorm styrke med velferdsstaten.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Ja, da spørs det hva vi skal gjøre i den heisen, hahaha. Hvis det skulle være faglig, tenker jeg at jeg gjerne skulle tatt en prat med Bent Høie. Personlig, så må det bli mannen min.

Annonse