Annonse
Sang: Barna fra Lerberg barnehage ønsket kronprinsessen velkommen – da hun ankom Eikertun tirsdag morgen. Fylkesmann Helen Bjørnøy og ordfører Ann Sire Fjerdingstad t.h. ALLE FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Mette-Marit i Øvre Eiker

Tirsdag tilbrakte kronprinsesse Mette-Marit halvannen time i Hokksund, for å feire 10-årsjubileet til Frivillighetskorpset.

Annonse
Lokale nyheter

 

– Jeg har sett kronprinsessen før. På en veranda – på et gult hus. Der sto både dronningen og prinsen og prinsessen og det var 17. mai, forteller Emily (5) spent, og holder godt fast i venninnen Milles (5) hånd.

Oktobermorgenen er grå og kald, men velkomstkomiteen utenfor Eikertun helsehus i Øvre Eiker holder varmen ved å synge. Hvem bryr seg vel om kulde – når man venter kongelig besøk? Ikke ungene fra Lerberg barnehage i Hokksund, og når kronprinsessen stiger ut av bilen stemmer de i igjen.

Rørende møte

Det var Bjørg Andreassen i Frivillihetskorpset, som fikk i stand besøket. Ildsjelen – som blant annet sørger for at 60 frivillige arrangerer faste, ukentlige besøksdager ved kommunens eldreinstitusjoner – har fått Kongens fortjenestemedalje. I den forbindelse kom hun i snakk med kronprinsessen.

– Så nevnte jeg da hvor flott det hadde vært om Mette-Marit kunne ha kommet til markeringen av Frivillighetskorpsets 10-årsjubileum, sier opplagte Andreassen, som følger opp med en god parodi på den kongelige gjestens svar:

– «Ja, bare invitér mæ da».

Kronprinsessen ler hjertelig, og ser ut til å stortrives med sin noe spesielle oppgave; å gjøre stas på folk som fortjener det.

Blant dem som nok setter aller størst pris på besøket er Ester Steingrimsen, som må fram med lommetørkleet under praten med den celebre gjesten.

– Jeg veit nesten ikke hva jeg sa jeg. Trur ikke det var så mye, for jeg blei så nervøs, forteller den blide 95-åringen.

Avslappet og naturlig

– Det kanskje rareste ved den norske kongefamilien er egentlig dette vedhenget av folk, mener Se og Hør-fotograf Andreas Fadum – som selv har fulgt de kongelige i 15 år.

I Hokksund velger han dog å ligge litt lavt.

– Jeg får neppe de helt store bildene ved en slik anledning. Også tror jeg hun har brukt antrekket før, i Trondheim, bare med en annen topp.

Fadum konsulterer mobilen sin- og kan konstatere at så var tilfelle.

Mens kronprinsessen har pratet med beboere og frivillige, har ungene vært inne og fått sjokolade og boller. Nå er de klare for å vinke farvel.

– Jeg ble jo spesielt invitert, svarer kronprinsessen smilende, når NRK spør hvorfor hun valgte å besøke Hokksund.

Hun sier det er flott hvordan frivillige kan gjøre så mye som kommunen ikke kan – og at hun er glad for å kunne bidra. Så forsvinner hun inn i den mørke bilen igjen.

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H) innrømmer at hun var stresset foran besøket.

– Det var jo hennes første offisielle besøk her – men alt gikk fint med en gang jeg møtte henne. Hun er så avslappet og naturlig. Jeg synes det er så flott at hun bruker sin posisjon på denne måten. En nydelig person, fastslår Fjerdingstad.

Annonse