Annonse
Debatt: Arne Pedersen tror det er lett for politikere som ikke ble invitert å hevde at de ville takket nei. FOTO: PRIVAT

– Mest relevante partier for oss

Visjon Norges Arne Pedersen forvarer valget av debattanter.

Annonse
Lokale nyheter

 

«Det er tydelig at man ikke bryr seg om moral i kampen om velgerne», sa Visjon Norge-kritiker Marianne Johansen til Dagsavisen Fremtiden i forrige uke, da det ble kjent at flere kjente Buskerud-politikere stiller til debatt hos Visjon Norge onsdag.

Representanter for Høyre, Frp, Sp, Ap og KrF ble invitert til debatten, og alle takket ja. I ettertid har politikerne blitt kritisert for å stille opp hos den omstridte kanalen. NRK Brennpunkt avslørte i fjor at Visjon Norge har samlet inn rundt en milliard kroner de siste ti årene, for en stor del fra minstepensjonister og trygdede.

Nå blir kanalen kritisert for ikke å ha invitert alle de politiske partiene.

Les også: – Det lukter desperasjon lang vei

Israel-støtte

– Vi har valgt å invitere de partiene som er mest relevante for våre seere og partnere. Tidligere har vi gjerne konsentrert oss om Frp, KrF og De Kristne, men siden Senterpartiet har hatt sånn framgang, og Høyre og Ap kniver om teten – mente vi det var interessant å spørre disse også, forklarer Arne Pedersen, som er rektor for Visjon bibel- og medieskole.

Nylig ble Sylvi Listhaug (Frp) kritisert av Aps Martin Kolberg for å snakke nedsettende om flyktninger, og å vise lite kristen nestekjærlighet.

– Sentralt for oss er det at Frp ikke er redde for å støtte staten Israel. For øvrig tror jeg mange gjerne tolker Listhaug i verste mening, uansett hva hun sier.

Enig med Hareide

Pedersen er, for sin egen del, enig med Knut-Arild Hareide (KrF), som ønsker en streng men rettferdig innvandringspolitikk.

– Så vet vi jo at det også er mange kristne som blir forfulgt, og Norge er et land med både plass og økonomi til å ta imot flere, konstaterer bibelskolerektoren.

Debatten finner sted i Berskauhallen klokka tre onsdag – og er åpen for alle.

Annonse