Nyheter

Måtte avlyse seminar

RØYKEN: I dag skulle forsvarer Geir Lippestad, flere teaterstjerner og gründeren bak Michelin-restauranten Maaemo lokket næringslivet til offensive Slemmestad. Slik gikk det ikke.

«Handlingsrommet - et kommunikasjonsløft for deg og din bedrift» var tittelen på det som ble presentert som et unikt seminar for næringslivet i Sekkefabrikken. Siden nyttår har en gruppe framtredende skuespillere hatt Slemmestad som base, for å utvikle sin egen gründeridé: Workshops i en røff ramme.

- Planen var å samle et knippe mennesker som vi har som etiske forbilder gjennom valg de har gjort, som Geir Lippestad og Jon-Frede Engdahl, med et sterkt økologisk fokus for restauranten han startet. I kombinasjon med en live workshop, der en regissør og en skuespiller demonstrerer forskjellen på god og dårlig delegering av oppgaver i en prøvesituasjon, mente vi dette var overførbart for bedrifter, forklarer Gard Bjørnstjerne Eidsvold, produsent og administrativ leder i Statsteateret.

Uansett om jobbprosessene inneholder skruer og undervannsslanger, avgjør tydelighet og rollefordeling, var ideen. Men det lokale næringslivet i Røyken lot seg ikke friste av verken gourmetsuksess eller Geir Lippestads foredrag om verdibasert kommunikasjon, og meldte ikke på sine ansatte.

Vil bli nye Forus

Feilslått markedsføring mot for små selskaper, tror en annen av seminarets primus motorer, Øystein Hærem i Slemmestad brygge.

- Dette var et pilotprosjekt som vi nå må justere litt. Det må nok i større grad rettes mot de store næringsaktørene i Asker, som har voldsom vekst i kunnskapsbaserte bedrifter som FMC, Kongsberggruppen og ABB. Lite arealkrevende bedrifter med mange arbeidsplasser ønsker vi oss hit også, sier Hærem om fellesløftet han er med på for det gamle og det landlige industristedet.

- Det var nokså rolig i Sandnes og på Forus for 30 år siden også. Siden har avhoppere med kreative ideer startet egne relaterte selskap, som naturlig nok plasseres i nærheten av oljeindustrien, sier han. Som daglig leder i Slemmestad brygge har Hærem kontrollert det meste av gamle Slemmestad sentrum siden 2003. Han er også involvert i stedsutviklingsprosjektet Slemmestad 2020, som åpnet øynene til Gard B. Eidsvold og co. for lokaliteten.

Får regningen

De fant tonen med styreledelsen i Sekkefabrikken kulturhus, noe som ifølge Røyken og Hurums Avis var grunnen til at de etablerte sin baseadresse her.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har fått vårt eget profesjonelle teater i Røyken. Kultur er viktig for å skape det vi ønsker her i Slemmestad, sa ordfører Rune Kjølstad den gangen. Men både gruppas forrige stykke, og det som skal ha premiere i april 2015, har valgt Stavanger framfor Slemmestad for urframføring. Selv om de ikke lenger har et formelt samarbeid, vil ikke Eidsvold gi opp Slemmestad som seminarkulisse.

- Sekkefabrikken blir fortsatt stedet for «Statsteateret Lab», der kongstanken var å bruke det vi er faglig sterke på sammen med stedet og folka her, sier han. Han håper å prøve igjen til våren.

- Hvem tar regningen denne gangen?

- Foreløpig Slemmestad brygge, men vi har ikke tatt ut noe lønn for arbeidet vi har gjort. Det står vi for selv, og ser på som en investering. Vi har et langt perspektiv og har is i magen, sier Eidsvold.

katrine.strom@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen