Nyheter

Marit Isaksen (53) har jobbet for TV-aksjonen siden 1992

Marit Isaksen (53) har vært områdeleder for NRK TV-aksjonen i Gulskogen siden 2008.

Bilde 1 av 2

Isaksens motivasjon for å bidra til TV-aksjonen i år etter år er at hun vil gjøre en forskjell og hjelpe andre. Hun tok over den frivillige jobben som områdeleder i Gulskogen etter sin far i 2008, men allerede da hadde Marit Isaksen god kjennskap til å jobbe for TV-aksjonen.

– Før jeg overtok som områdeleder har jeg både vært bøssebærer og jobbet med å hjelpe pappa siden 1992. Vi tuller litt med at jeg har arvet jobben etter han, sier Isaksen.

LES OGSÅ: Peder (23) vil bytte seg fra binders til Tesla

Vurdert å gi seg

Marit Isaksen har tidligere vurdert å gi seg som områdeansvarlig for Gulskogen under TV-aksjonen, men forteller at hun ikke klarer å gi fra seg oppgaven.

– Når vi tar evaluering og legger planer for det neste året, og jeg ser møtet nærme seg i kalenderen, klarer jeg ikke å holde meg unna, sier hun.

Marit Isaksen er derimot veldig motivert for å bidra til årets NRK TV-aksjon, som går til inntekt for CAREs arbeid for kvinners rettigheter.

– Nå er det «hennes tur», og denne sakens formål er at kvinner skal bli mer selvstendige, at de ikke skal bli dominert av menn, og at de ikke skal bli lemlestet og skadet. En slik sak ligger det mye drivkraft i. Hvis kvinner kommer sterkere frem i samfunnet, så blir samfunnet sterkere, sier Isaksen.

LES OGSÅ: Fylkeslederen byr opp Buskerud til tv-aksjon for kvinners rettigheter

Håper på god aksjon for Gulskogen

Hun forteller videre at hun håper på å få tak i nok bøssebærere innen søndag – og på en god innsamlingsaksjon.

– Jeg håper vi får samlet inn masse penger som kan hjelpe disse damene, slik at de kan skape sine egne bedrifter og bli mer selvstendige, sier Isaksen.

Marit Isaksen mener at årets sak er utrolig viktig, men hun forteller at det er mer utfordrende å skaffe nok bøssebærere til internasjonale organisasjoner og formål enn norske. Hun trenger fremdeles flere bøssebærere til søndagens aksjon i Gulskogen, og hun forteller at det var lettere å skaffe bøssebærere under fjorårets aksjon, som gikk til Kirkens Bymisjon.

– Det er nok fordi norske organisasjoner virker nærmere for oss. Et annet eksempel fra tidligere aksjoner er Røde Kors, som gjorde en veldig bra innsamling her med mange bøssebærere, sier Isaksen.

Utfordringer også i Tangen

Sigrid Briså (34) er ny områdeleder i Tangen i forbindelse med NRK TV-aksjonen 2019, og også hun har merket seg utfordringer ved å skaffe nok bøssebærere sammenlignet med foregående aksjoner.

– I fjor var det veldig mange som meldte seg til å gå for Kirken Bymisjon. En slik organisasjon er nok lettere å forholde seg til. Årets aksjon for CARE er litt større og krever mer informasjon ut – det er ikke alltid like lett å få nådd alle, sier Briså.

Briså jobber nå med å skaffe bøssebærere og å få spredd informasjon om CAREs formål. Hun forteller at hun er takknemlig for å ha blitt tilbudt oppgaven av fylkesaksjonsleder Ingvild Buhaug.

– CARE er en utrolig viktig organisasjon. Det er fint at mange går sammen for å kunne bidra til noe så stort. Det krever lite av enkeltpersoner, men det gjør så mye for saken. Folk er utrolig positive, alle jeg har snakket med ønsker å bidra, og det er lite negativitet å møte, sier Briså.

LES OGSÅ: «Trepartssamarbeid for å bedre kvinners muligheter»

Mer fra Dagsavisen