Runar Jakobsen og Reidar Dischler sitter i juryen som deler ut Frivillighetsprisen. De har fremdeles plass til flere nominasjoner, før de avgjør hvem som får den gjeve tittelen. FOTO: KATRINE STRØM

Mange forslag til Frivillighetsprisen

Over 700 foreninger i Drammen huser hjertevarme mennesker som jobber ulønnet for noe de brenner for.

ILDSJELER: Over 700 foreninger i Drammen huser hjertevarme mennesker som jobber ulønnet for noe de brenner for.

Hvert år kårer Frivillighet Norge nettopp en slik til en gjev utmerkelse, etter «delfinaler». Tirsdag skal en lokal jury velge distriktets fremste frivillige, og de har fremdeles rom til flere på sin shortlist. Alle som vil nominere noen kan gjøre dette via Servicetorget på Rådhuset, opplyser Runar Jakobsen og Ragnar Værholm Dischler.

- Vi har allerede fått inn langt flere enn i fjor, noe som kanskje skyldes at vi har vært ekstra aktive på mail i år, sier Jakobsen. Hundrevis av epost har innbrakt forslag på folk fra 20 til godt over 90, forteller de to veteranene. Noen gjengangere finnes det, og tendensen har vært at det er godt voksne som foreslås.

- Men en 20-30-åring som jobber jevnt og gjør en stor innsats kan meget godt oppfylle kriteriene, sier Dischler. Tidligere vinnere inkluderer ledere innen speideren, korps og idrett. Felter som kan sies å ha blitt synliggjort av frivillige i år, er tiggerlosji, barnefattigdom og mobbing, for å nevne noe.

Årets jury består i tillegg til Jakobsen og Dischler av Victoria Fevik, Karin Wang, André Sirnes og Geir Skinnes. Forslagsstillere og kandidater inviteres til prisutdeling med ordføreren i Rådhuset 5. desember.