Lukk øynene for regnet, i helga åpner julemarkedene

Både Blaafarveværket, butikkstrøket i Tollbugata og en rekke foreninger, skoler og barnehager går høytiden i møte med stemningsskapende markeder, salg og utstillinger denne og de kommende helgene.

I Drammen blir julegrana på Strømsø tent lørdag kl. 14.30, og før det kan stemningen settes på gatemarkedet i Tollbugata, der Retropiken og lokale entreprenører flytter sine beste julegavetips ut i friluft, i tillegg til at inviterte småprodusenter kommer med egenproduserte bade- og velværeprodukter, klær, nips og annet man ikke finner på storsentre i julestresset.

Også Solstreif Steinerbarnehage i Mallinggata 1 har sitt årlige julemarked, med salg av håndlagde klær og leker, egen barnebod, fiskedam, lykkehjul, ponniridning i den «hemmelige» hagen og salg av mat, kaker og julegrøt i flere kafeer. Åpent fra 11 til 15.

Førjulsåpent på Blaafarveværket introduseres lørdag av Anders Elvestad fra Blomqvist nettauksjon. I utstillingsbygningen selges grafikk, tegninger og akvareller av Lillebet Foss (1930–2017) rett fra vegg, med mulighet for å få tak i en unik julegave. Foss var billedhugger, keramiker, maler, grafiker og tegner, en aktiv aviskommentator og illustratør, gymnastikklærer og håndballtrener, eller kort oppsummert en fascinerende kunstnerpersonlighet.

Utstillingen, Bødtkerkroa, Den Blå Butikk, Landhandleriet og Stein- og Smykkebutikken på Haugfoss er åpne fra kl. 11, og førjulsåpent varer til og med 15. desember. Åpent kl. 11-16 (torsdager til kl. 19 og søndager til kl. 17)