Annonse
boksommer: Tiril Grøterud Løvstad (10) har allerede kommet til level fem i lesekampanjen, og kunne hente seg sin første premie hos bibliotekar Ivanka Maksumic på Øvre Eiker Bibliotek. Hun valgte seg et lilla armbånd. Også på Drammensbiblioteket er de godt i gang med sommerense store lesekampanje for barn. FOTO: ØVRE EIKER BIBLIOTEK

Leser så det freser

I sommer trenger du ikke frykte regnvær og unger som kjeder seg.

Annonse
Lokale nyheter

Drammen og Øvre Eiker er blant kommunene som i år er med på den digitale lesekampanjen «Sommernes» for første gang.

– Vi startet kampanjen for en uke siden og nå er vi allerede på 158 leste bøker og 16.851 leste sider, sier Katrine Kirkeby Arnold ved Drammensbiblioteket, og legger til at dette er et flott lesestimuleringstiltak for barn og unge.

Sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i 1.–7. klasse i Drammen, Øvre Eiker og Nedre Eiker fra 1. juni–31. august bli med på lesekampanjen. I fjor deltok over 200 kommuner og 31 000 barn, og «Sommernes» har vært en stor suksess gjennom flere år.

– Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, sier Lene Myrvold Velle ved Øvre Eiker bibliotek.

–Hvordan kan man bli med?

– Barna lager seg en profil på www.sommerles.no, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får poeng for hver leste side, forklarer Myrvold Velle, som mener at prosjektet gjør det gøy å lese. Hun legger til at barna også får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og kan løse oppgaver knyttet til denne. I tillegg til poeng, kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer–og i tillegg er det fine premier som kan hentes på biblioteket når barna likevel er innom for å låne eller levere bøker. Opplegget er det samme ved alle bibliotekene.

Katrine Kirkeby Arnold ved Drammensbiblioteket forteller at de får mange spørsmål om aktiviteter i sommerferien.

– I ferien er vi jo ikke så godt bemannet, men dette får vi til. Barna er allerede i full gang med lesingen, og vi har hørt fra des om harvært med tidligere at det er litt status for ungene å vise fram de små premiene når de kommer tilbake på skolen over ferien, forteller Kirkeby Arnold.

Også i Øvre Eiker er de godt i gang, og Myrvold Velle er strålende fornøyd med innsatsen så langt:

– 181 barn i Øvre Eiker har hittil lest 652 bøker!

Annonse