– Lærte så mye viktig

Elyas Hassani og Silje Lie Lantz, er ikke i tvil om nytten av et 11. skoleår. Nå trives de veldig godt begge to - på hver sin videregående skole.

– Jeg går på Åssiden videregående skole, på Helse og oppvekst. Det var litt overgang å gå fra ni elever og to lærere – til en klasse på 20 med bare én lærer, men jeg trives og klarer meg fint, forteller Elyas Hassani, som ikke på noen måte angrer på at han valgte å gå 11. klasse.

Les også: Spår full klaff for årets kull også

– Så mye av det jeg lærte der har jeg bruk for daglig i min nye skolehverdag.

Hassani nøler heller ikke med å anbefale Ung11 til andre unge.

– For alle som sliter, psykisk eller fysisk, er Ung11 et godt valg. Der får du den beste hjelpen – slik at du vil klare deg bra på videregående skole, sier han.

Silje Lie Lantz har valgt et annet utdanningsløp - ved en annen skole.

– I dag går jeg på service og samferdsel, på Lier videregående skole, og det trives jeg veldig godt med, forteller ungjenta.

Hun er slett ikke sikker på at hun hadde klart å starte på ny skole, der hun ikke kjente noen fra før, uten å ha tatt seg tid til et ekstra skoleår.

– Det hjalp veldig på selvtilliten – og gjør at jeg tør mer nå. På Ung11 fikk vi så mye mer oppfølging og hjelp enn i vanlig skole, og lærerne hadde tid til å tilpasse undervisningen til hver enkelt.

Lantz setter også veldig stor pris på det tette vennskapet som oppsto mellom fjorårets elever.

– Det var så hyggelig å høre at alle kom inn på noe de ville inn på. Jeg holder kontakten med alle sammen fortsatt.

Da Dagsavisen Fremtiden først var i kontakt med henne, i oktober 2017, hadde Lantz allerede siktet seg inn mot en framtid som konduktør. Så konkrete ønsker var det ikke alle som hadde – og hun holder seg til planen.

– Ja, det er derfor det var riktig å velge service og samferdsel. Dette er jo fortsatt jobben jeg har lyst på, fastslår hun.