Lar seg friste til å Ta sjansen i Drammen

Alle husker sommerprogrammene fra Holmenkollen. Lørdag 24. august får du sjansen til å «Ta sjansen!» fra Bystranda i Drammen.

– Det begynte å boble av båt-ideer blant de ansatte, med en gang jeg fortalte om dette, sier Kjersti Gulliksrud i Møbelsnekkerne AS, som har meldt bedriften på konkurransen.

Hun er ikke alene. Hele 12–13 drammensbedrifter har allerede meldt på lag til tidenes første «Ta sjansen» i Drammen.

– Det er jo artig å kunne bidra til den store folkefesten i byen -og dette tror jeg blir moro for både publikum, deltakere, barn og voksne, mener Jan Ask Lervik fra Aktiv Veidrift.

Anders Fredriksen, fra Aass bryggeri, konstaterer allerede nå at de er mye bedre til å brygge øl enn til å bygge båt, og således neppe blir de kjappeste på elva.

– Dette kan nok gå rett til helvete, men desto morsommere blir det å se på. Jeg husker jo hvor morsomt jeg selv syntes det var å se på showet.

Høy sikkerhet

Det er Kristoffer Pedersen og John E. Erichsen som står bak arrangementet. De har fått laget en delbar og mobil rampe i aluminium – og håper etter hvert å spre konseptet til flere byer.

Pedersen forteller at de kommer til å ha en bjelle ute i elva, akkurat som man i sin tid hadde i Besserudtjernet i Holmenkollen.

– Og vi har valgt oss ut en plass der det ikke er så mye strøm. Uansett setter vi sikkerheten veldig høyt, så det blir dykkere og båter til stede ute på vannet.

De opererer egentlig ikke med noen øvre grense for antall påmeldte, men antar at de må si stopp hvis stort flere enn 30 skulle melde seg.

Siden det går litt tid mellom hver gang en ny farkost får satt utfor rampa – vil det ta rundt 3 – 4 timer med 30 båter.

Åpent for alle

De tre frammøtte representantene for hver sine bedrifter, tror det å delta i «Ta sjansen» er en god mulighet for økt engasjement, teambuilding og samhold på arbeidsplassen, og vil oppfordre andre bedrifter til å melde seg på også.

Men du behøver ikke å representere en bedrift for å kunne delta – her er det fritt fram for lag og foreninger, vennegjenger, borettslag, kjærestepar eller enkeltpersoner.

Og for den som ikke skulle føle seg så veldig proff med hammer og spiker, kan man kjøpe et ferdig skrog av arrangørene.

Slutt i 2003

Ta sjansen var en årlig TV-begivenhet på NRK fra 1983 til 2002. Arrangør var Skiforeningen i samarbeid med NRK. Programledere opp gjennom tidene var blant andre Knut Th. Gleditsch, Roald Øyen, Knut Bjørnsen, Dan Børge Akerø, Ivar Dyrhaug, Vidar Lønn-Arnesen og Tande P.

Arrangementet var også planlagt i 2003, men ble avlyst etter at Skiforeningen hadde tapt over 6 millioner kroner på konkursen i Sponsorservice.