Annonse

Kulturuka i Drammen

Uka som leder inn mot første advent byr på flere fine tjuvstarter på en morsom og kulturell førjulstid.

Annonse
Lokale nyheter

Julemarked
i Solstreif Rudolf Steiner-barnehage

Velkommen til årets hyggeligste førjulstradisjon! Her finner du salgsboder med håndlagde dukker, sverd og skjold, julekranser, delikatesser, og mye mer. Det blir aktiviteter for barna som julespill, fiskedam, ponniridning, bål og grilling i hagen. Ta med familie og venner, alle er velkommen!
Hvor: Solstreiff barnehage, Mallinggata 1, Drammen
Når: Lørdag kl. 11–15

Mørketidsfest og jul i Fossekleiva

Marked med kunst og kunsthåndverk m.m., barnas eget juleloppis, hesteridning ute, julegaveverksted med bl.a. lysestøping og filting inne, bålgrilling og garantert julestemning. Kom og se barnas egen lysskulptur i fossen som renner gjennom kultursenteret! Café Jebsen er åpen tirsdag-søndag kl. 11.00-19.00 t.o.m. 17. desember.
Når: Søndag 26. november kl. 12.00-17.00
Hvor: Fossekleiva kultursenter, Berger.

Julegrantenning på Blektjern

Julegrantenning på Blektjern med Barnas Turlag Drammen. Grana skal tennes og vi skal kose oss! Vi møtes på Blektjern kl. 1500. Her skal vi pynte treet og tenne lysene på det. Ta gjerne med noe å pynte treet med, men det må være av naturlige materialer (ikke glass). Vi synger julesanger, leker, spiser pepperkaker og drikker kakao. Treet blir stående hele desember.
Hvor: Blektjern, Strømsåsen
Når: Søndag 3/12 kl. 15


Strømsø åpner jula

Vi tenner den flotte julegrana og HELGE på Strømsø torg.
Program:
14:30 Strømsgodset Musikkorps drill og musikk
14:45 Julemusikk v/DJ Arcteec
15:00 Tale ved ordfører Tore Opdal Hansen
15:10 Tenning av julegrana
15:10 Ordfører setter på den første fille-ønske på juletreet *
15:15 Julemusikk v/DJ Arcteec
15:30 Tenning av HELGE
15:30 Julemusikk ved Bjørn Morgan. (Lørdag 2. desember er det Bragernes torg som står for tur og her blir det torgisåpning og julegrantenning)
Hvor: Strømsø Torg
Når: Lørdag

Julemarked og teater i gamle-Hokksund

Stort julemarked utenfor Arbeidern i Hokksund med ponnier pyntet med nisseluer, NVIO, veterangutta med bålkaffe og nissemor som deler ut godteposer til spente unger. Inne i salen, der engang bortimot 100 russiske krigsfanger hadde sitt «hjem», er det varmt og godt. Farger og glade mennesker som går rundt og gjør sine julegaveinnkjøp fra julestemte utstillere som har kommet denne helgen for å selge sine produkter, møysommelig laget gjennom året. Hokksund Byteater spiller den hyggelige familieforestillingen «Da julegrøten forsvant». Og der – i stua til nissene, der sitter Annemor – snart 86 år og er med og spiller teater, enda en gang. Arbeideren-Frivillighetens Hus, Storgata 48-50, Hokksund. Lørdag, kl. 11–17. Søndag kl. 12–16. Forestillinger: Kl. 12, 13.30 og 15 begge dager.

Bjella på Union

Stein Torleif Bjella har kommet med flere plater og høstet både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013, og for albumet mottok han Edvard-prisen i klassen «Tekst og musikk.» Også Det Norske Teatret har latt seg fengsle av Bjellas låtunivers. Som helstøpt liveartist, har Bjella også markert seg. På små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. Han får seksere på terningen og publikums hyllest overalt hvor han kommer. Nå kan du oppleve Bjellas låtunivers og dets mange sørgmodige gleder live igjen. Union Scene, torsdag 30. november kl. 19:00.

Lørdagsjazz
Bourbon Street Jazzband besøker Lørdagsjazzen. Bandet er et av de «yngste» «lokale» tradjazzbandene, men medlemmene har alle lang fartstid fra andre jazzband, så som Cellar Jazzband og Tønsberg Swing Jazz Group for å nevne noen. Bourbon Street Jazzband stiller med følgende besetning førstkommende lørdag:
Jan Erik Nilsen, trompet/vokal, Øyvinn Pedersen, saksofoner, Jan Engebretsen, piano, Otto Odnak, gitar, Jan Ekornrud, bass, Svein Dyve Pedersen, trommer. Gamle og nye tilhengere av svingende musikk ønskes velkommen.
Hvor: Unique
Når: Lørdag kl. 13.00


Orgelhalvtimen
Arnfinn Tobiassen spiller orgelhalvtimen i Bragernes kirke lørdag 25. november kl. 13:00. På programmet står musikk av bla Bach, Mendelssohn og Kverno. Konserten har fri entré.
Hvor: Bragernes Kirke
Når: Lørdag 21. oktober
kl. 13.00.


Foajékonsert
Soul Buddies har underholdt Drammenspublikum siden 2005 med utallige konserter på Buddy, Union Scene, Elvefestivalen og i 4. Losjerad. Repertoaret er allsidige og spenner fra soul og rhythm & blues til jazz og rock. Bandet har også spesielt sans for Blood, Sweat & Tears, som på slutten av 60-tallet var banebrytende i å forene jazz, pop, rock og blues, særlig i måten blåserekka ble benyttet. Under konserten 25. november vil de også hylle 60-tallets soullegender som Sam & Dave, Otis Redding, Wilson Pickett og Eddie Floyd. Og ikke minst får vi høre en del av bandets originale arrangementer av både kjente og mindre kjente låter!
Når: Lørdag kl. 15:00
Hvor: 4. Losjerad, Drammens Teater


Blues mot kreft

Elvebyen Bluesklubb arrangerer «Blues mot kreft», i samarbeid med Foreningen Mot Kreft på Gjøvik. 25 November blir en utvidet lørdag med fire band på scenen på Papirhuset i Drammen. Billettinntektene går til lokalt kreftformål! Denne ettermiddagen blir det bluesmusikk fra 14:30 til ca kl 20 på kvelden! Det er høy kvalitet på artister og band. Inntektene fra konserten går til et svært godt formål!
Hvor: Papirhuset, Grønland
Når: Lørdag kl. 14.30-20.

Billie Van

Billie Van spiller også konsert for barn tidligere på dagen. Billie Van var lenge en skjult skatt i bandene til hennes to sjelevenner kjæresten Jonas Alaska og bestekompis Mikhael Paskalev. Billie, som for lengst har bevist at hun kan lage ypperlig pop av det fengende slaget, tar med dette albumet et skritt inn i de mer melankolske krokene av poplandskapet. Det låter emosjonelt, storslagent og oppriktig og understreker på alle måter tematikken, som hun røper at for det meste kretser rundt svik, brudd og bitterhet.
Når: Lørdag kl. 19:00
Hvor: Union Scene

Familiegreier

Dora Thorhallsdottir er tilbake med en splitter ny forestilling etter braksuksessen med den kritikerroste «Dora Thorhallsdottir – Det var ikke sånn det skulle bli», noe som også sikret henne en nominasjon til Komiprisen, «Årets Stand Up Komiker».
Når: Lørdag kl. 19:00
Hvor: Drammens Teater

Reisen til
julestjernen

Drammen Barne- og Ungdomsteater setter de opp Reisen til Julestjernen på hovedscenen i Drammens Teater. Bli med på leting etter julestjernen! Anbefalt fra 3 år og oppover. Ca. 1 time og 30 minutter.
Hvor: Drammens Teater
Når: Torsdag 30/11 kl. 18:00
Fredag 1/12 kl. 18:00
Lørdag 2/12 kl. 14 og 17
Søndag 3/12 kl. 14 og 17
Fredag 8/12 kl. 18:00
Lørdag 9/12 kl. 14 og 17
Søndag 10/12 kl. 14 og 17
Onsdag 13/12 kl. 18:00
Torsdag 14/12 kl. 18:00
Fredag 15/12 kl. 18:00
Lørdag 16/12 kl. 14 og 17
Søndag 17/12 kl. 14 og 17


Radioresepsjonen

Radioresepsjonens postkasse postkasseshow. Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen gleder seg allerede til en tullete og førjulsmorsom aften! NRK P13’s svært populære radioprogram Radioresepsjonen ruller videre fra midten av november 2017.
 Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen har samtidig videreutviklet sitt Postkasse-show hvor du kan stille spørsmål om alt du lurer på, fra DAB+ til Biggie!
Hvor: Fredag 24. november kl. 20:00
Hvor: Union Scene


Lierskovens Dramathiiske SelskabsJubileumsforestilling.

Revyen har nå holdt på i 20 år med sleivspark og artigheter som omhandler lokal helter fra bla Lierskogen, men også kjendiser og andre kjente og ukjente fjes. Forestillingen er en tripp down memorylane fra de 20 årene vi har holdt på. Her vil det bli alt fra ballet, operakor, ABBA, Samisk kultur, Stælken Gundersen gjør comeback, m.m.
Når: Fredag og lørdag kl. 18.00.
Hvor: Lierskogen Samfunnshus


Dr. bergland bryter taushetsplikten

Bergland er komiker, lege og idrettsutøver fra Holmlia utenfor Oslo. Dine symptomer: Støl i magemusklene, sliten i kjevemusklene, inkontinens, sterk rytmisk aktivitet i pusteorganene, krampelignende reaksjoner (type latter), økt produksjon av endorfiner, økt pusteevne, hjertet slår fortere, harmoni, avspenning og generell velvære.
Diagnose: du er i ferd med å le deg i hjel av «Dr. Bergland bryter taushetsplikten».
Hvor: Drammens Teater
Når: Fredag kl. 17, 19 og 21

Fortsatt god jul kvelden før ...

Nå er de her igjen! For sjette gang kan du oppleve den fantastiske gjengen i Drammen Showteater. Her snakker vi kvalitet med nyskrevne lokale tekster og ikke minst skuespillere og sangere fra Drammens-området. Velkommen til en humoristisk forestilling på Studioscenen i Drammens Teater. Dørene åpner 30 minutter før forestillingen starter.
Hvor: Drammens Teater, Studioscenen
Når: Onsdag 22/11 kl. 18:30
Torsdag 23/11 kl. 18:30
Fredag 24/11 kl. 18:30
Lørdag 25/11 kl. 18:30
Tirsdag 28/11 kl. 18:30
Onsdag 29/11 kl. 18:30
Torsdag 30/11 kl. 18:30
og 20:30
Fredag 1/12 kl. 18:30
og kl. 20:30
Lørdag 2/12 kl. 18:30


Familie/barn:
Billie Van og gitarworkshop for barn

Aleksander fra Kulturskolen vil starte dagen med et godt og inspirerende gitarworkshop fra 12:00 konsertstart er kl. 13.00.
Når: Lørdag kl. 12:00
Hvor: Union Scene

November-
utstillingen 2017

Med blant andre Ragnar Sten, Anne Pfeffer Gjengedal, Marianne Broch, Cathrine Finsrud Stustad, Ragnar Olaf Hauge, Eva Beate Laugerud, Inger Karthum, Patrik Entian, Berit Myrvold, Stojan Minev og Evelyn Melsom. Og seks debutanter. Juryen i år består av, i tillegg til formann Rune Guneriussen: Katrine Køster Holst, Lars Andreas Tovey-Kristiansen, Morten Halvorsen, Eva Haglund. Utstillingen står ut året.
Hvor: Drammens Museum, Lychepaviljongen
Når: Man. – fr.: 11–15
Onsdag: 11–20
Lørdag og søndag: 11–17


1900-tallet! Gjenstander for det moderne livet

Denne utstillingen vil vise kunsthåndverk, kunstindustri og industriell design fra slutten av 1800-tallet og fram til vår egen tid, med gjenstander fra museets samling. Dette er gjenstander som har brakt ny form inn i hjemmene til 1900-tallets moderne mennesker. Publikum vil med denne utstillingen kunne oppleve en «komplett» historisk vandring på Drammens Museum med gjenstander helt fra 1200-tallet og fram til 2000-tallet.
Drammens Musuem. Åpent alle dager.

Lars Løkens «Sommerminner»

Det bildespråket Lars Løken har blitt best kjent, for stammer fra en sommer i vannkanten på Jeløya, hvor hans jentunger lekte ved vannkanten. Står til 26. november.
Hvor: Galleri Athene,
Grønland 57
Når: Ons-fr. kl. 11–17.
Lø.-sø. kl. 11–16.

Buskerud kunstsenters juleutstilling

Årets siste utstilling er en Juleutstilling og er en forlengelse av kunstbutikken. Hele Buskerud Kunstsenters lokale, både galleri og kunstbutikk, fylles med kunst og kunsthåndverk av våre fremste kunstnere. Alle arbeidene på utstillingen er til salgs.
Utstillingen står til 22. desember.
Hvor: Buskerud Kunstsenter, Grønland 60
Når: Mandag og tirsdag: 11–15
Onsdag: 11–18
Torsdag og fredag: 11–15
Lørdag og søndag: 12–16


Blaafarveværket
Fra lørdag 25. november til søndag 17. desember i 2017. Vi holder førjulsåpent på Blaafarveværket og butikkene ved Haugfossen fra 25. november – 17. desember, hver dag fra kl. 12–17 (langåpent torsdager til kl. 19). Utstilling: I utstillingsbygningen viser vi hvert år en ny utstilling under førjulsåpent. I år har vi laget en utstilling om Blaafarveværket som museum gjennom 50 år. Dette er en kick-off for vårt 50-års jubileum i 2018. Juleverksted for barna.
Hvor: Blaafarveværket, Modum
Når: Hver dag kl. 12–17 (19)
julemarked/jul

 


Kirkeforum
Foredrag: « Den norske kirke- er det en revolusjon på gang?»
Foredragsholder: Leder av Kirkerådet Kristin Gunleiksrud Raaum.
Når: Mandag 27/11 kl. 19-21
Hvor: Bragerens menighetshus

Kulturquiz
Velkommen til kulturquiz med Jon Vidar Bergan. Skjerp sansene og finpuss kunnskapen om TV, film og litteratur, og kjemp om heder, ære og konsertbilletter! Quizstart er presis kl. 20. Inntil 5 personer på laget, så ta med deg en venn eller fler. Det er selvfølgelig gratis og ingen påmelding. PS: Det har vært helt fullt på de siste kulturquizene, så for å være sikret bord bør dere møte opp tidlig. Centralen serverer både snacks og drikke.
Hvor: Union Scene, Centralen
Når: Tirsdag kl. 20

 

Tverken
Tverken holder åpent hver helg ut året. Lø.- og søndager kl. 10–15.

Når: Lørdager og søndager kl. 10–15

Landfallhytta
Åpent lørdag og søndag kl. 11–18.

Skioldhytta

Åpent alle søndager 11–15 når flagget er heist. Unntatt: i skoleferien og høytidsdager. Kafeteria med salg av: vafler, kaffe, kakao, brus og sjokolade. Har dessverre ingen betalingsautomat, så her gjelder det å huske kontanter. Velkommen til skogs!
Når: Søndager 11–15.

Hellashytta

Hellashytta åpen for servering.
Når: Lørdag og søndag kl. 10.30 til 15.00.

 

Annonse