Annonse
Bedre plass: Rita H. Horgen i de nye lokalene i Tollbugata 115, vegg i vegg med mesaninen de bygde i det gamle lokalet i 1. etasje – der Klatreverket holder til i dag. FOTO: PRIVAT

Kreaktiv inn på Rundtom igjen

I 2015 forlot de Star Næringspark, men Kreaktivs kundekrets har økt - og nå flytter de tilbake. Denne gangen til 500 kvadratmeter i andre etasje.

Annonse
Lokale nyheter

– Men denne gangen skal vi inn i andre etasje. Siden vi holder kursene våre hjemme på gården i Svelvikveien, hadde vi ikke behov for like store lokaler som før, men økt etterspørsel fra blant annet bedrifter og skoler har likevel gjort det nødvendig med et større lager og et eget showroom, forklarer Rita H. Horgen.

Det er hun, og hennes bedre halvdel Geir H. Horgen, som står bak Kreaktiv, som både selger alt av materiell og utstyr til kreative fag – og arrangerer kurs innen forskjellige kunstneriske sjangre.

Kvalitet

– Søle med maling kan vi gjøre på låven, mens i næringsparken kan vi ta imot kunder etter avtale. Det blir altså ikke noen butikk denne gangen, men fra tid til annen vil vi ha åpne dager eller kvelder med nye lanseringer og spesielle tilbud.

Horgen forsikrer at næringslokalet på 500 kvadratmeter skal skinne innen åpningen i løpet av høsten.

– Ja, litt fancy skal det bli. Vi er jo noen kvalitetsbevisste kunstnertyper. Vi liker å ha maling på hendene, men vi vil gjerne signere med en dyr penn. Hvis du skjønner hva jeg mener, ler hun.

Travle dager

Sommeren har derfor stort sett gått med til oppussing og planlegging for de to kunstnersjelene. Horgen har likevel klart å sette av tid til sitt hjertebarn nummer én (det vil si nest etter sønnene Timian og Theo), «Kunst Elva Rundt».

– Ja, om en knapp måned, søndag 20. august, braker det løs igjen – for Norges lengste kunstutstilling, midt i Drammen sentrum, bekrefter Horgen.

Her viser rundt 80 kunstnere, så vel godt etablerte som amatører, sine arbeider langs en 1,6 kilometer lang løype. Blant årets utstillere er også kakedesigner Mirjam Ødegård, som vil gi en smakebit av sin kakekunst.

pernille.vestengen@dagsavisen.no

Annonse