Konsertklar i Åssiden kirke og Dukes Hall i London

– Dette er bra for Åssiden kirke og bra for Drammen, og vil nok føre til mer spredning av kulturtilbudet i byen og flere konserter, sier pianist Thormod Rønning Kvam om Bösendorfer-flygelet i Åssiden kirke.

ELISABETH HELGELAND WOLD

Pianist Thormod Rønning Kvam varmer opp foran diplomkonserten sin i London i juni, han er på en miniturné med konserter i Kongsberg kirke tirsdag 21. mai, i Åssiden 22. mai og i Spikkestad lørdag 25. mai. 

– Jeg gelder meg, og spesielt til å spille på den flunkende nye flygelet i Åssiden kirke – før jeg tar turen til London i juni for avsluttende diplomkonsert, sier Rønning Kvam som egentlig skulle ha spilt diplomkonserten sist høst, men da var han på turné med egen konsert.

– Det blir en fin måte å avslutte studiene på.  Diplomkonserten i London er 14. juni og spilles i den flotte Dukes Hall, et fantastisk sted på skolen, bygget for 200 år siden. Programmet er allsidig med blant annet Holbergsuiten av Grieg som de fleste kjenner. Jeg spilte det samme på turnéen i fjor, og publikum tok det så godt imot – det er veldig gøy når man blander det kjente og det ukjente.

– Det var kantor og pianist Trond Akerø-Kleven i Åssiden kirke som spurte om jeg ville spille konsert der, egentlig til høsten. Men det passet godt nå, før diplomkonserten.

Flygelet han skal spille på er fra det kjente Bösendorfer - et østerriksk merke kjent for sin helt spesielle klang.

– Et fantastisk flygel som jeg gleder meg til å spille på, det første i Norge i den klassen, innviet i mars og er blant de første i Europa. Åssiden kirke er heldige, det er et generøst sponset flygel, prisen for et slikt instrument ligger på rundt halvannen million kroner. Dette er bra for Åssiden kirke og bra for Drammen, og vil nok føre til mer spredning av kulturtilbudet i byen og flere konserter, tror Rønning Kvam.