Klart for Blaa Aften på Knive strand

Selv om Bane Nor overtar arenaen de i sju år har brukt ved Smithestrøm, lager Drammenselvas Venner konsert. Første september braker det løs på Knivestranda på Svelvikveien.!

Rune Jahnsen og resten av gjengen i Drammenselvas Venner har for lengst tørket tårene over at de måtte forlate hagen ved Smithestrøm. Nå er det Knive strand som tar over musikk og folk.

– Vi var fast bestemt på å fortsette med Blaa Aften, og vi har vurdert om lag 15 aktuelle steder, forteller Jahnsen, primus motor for Blaa Aften og som selv bodde i et hus ved Smithestrøm i mange år.

Vannets venner

Nå har Jahnsen selv flyttet til Øvre Sund, rett ved Drammenselva, og sovner og våkner til bølgeskvulp, båtliv og folk som bader både morgen og kveld.

– Herlig, sier Jahnsen.

Blaa Aften har også fått vannet som nabo i år, på sin første konsert etter sju år i eplehagen ved Smithestrøm.

– Vi valgte Knive Strand ved renseanlegget av flere grunner: Det er et veldig hyggelig sted ved fjorden, en gress-slette og vannet som nærmeste nabo. Det går buss på Svelvikveien som ligger rett ved, og mulighet for kaiplass om fok ønsker å kjøre båt, informerer Jahnsen.

Hvordan er det med parkeringsmuligheter?

– Det er godt med parkeringsplasser, men vi ønsker jo ikke at alle skal kjøre bil, humrer Jahnsen som også håper at folk kan ta vannveien utover til Knive Strand.

– MS Drammen kjører både ut og tilbake igjen, og det kan jo virkelig bli stemning også før og etter konsertend, det gjør opplevelsen kanskje enda bedre for folk, tror Rune Jahnsen.

Takknemlig publikum

Publikum fra tidligere konserter er begeistret for at Blaa Aften ikke legger ned til tross inntoget av Bane Nor.

– Folk synes dette er gøy og setter stor pris på at vi lager konsert, sier Jahnsen og fortsetter:

– Vi er en dreven og solid gjeng i Drammenselvas Venner og folk liker og er takknemlige for at dette er et dugnadsprosjekt. Billetten er rimelig, de fleste har råd til det. Kjøper du billett på forhånd, koster det 200, kjøper du «i døra» koster det 250.

Men for å være på den sikre siden la Drammenselvas venner ut en forhåndspåmelding på Facebook tidligere i sommer, for å se om det var liv laga for Blaa Aften på Knive Strand.

– Vi regner vi med at det kommer 300–400 publikummere, men vi har plass til flere, konstaterer Jahnsen som legger til at de vurderer værmelding uka før for å se om det er nødvendig med et publikumstelt.

Solid line-up

Bandene som kommer er velkjente for de fleste bluestraverne i drammensdistriktet. Vintage Company fra Drammen, med Tom Pettersen i spissen, Bråtagata Blues Band fra Eidsfoss, A Saucerful of Secrets og mitt eget band Dres Amigos – fire band spiller sju timer med musikk.