Kjærlighet i litteraturen

Hvem har ikke opplevd å måle sine egne følelser opp mot den store kjærligheten som lever, tilsynelatende utenfor tid og sted, i de aller fineste bøkene?

Karianne Gamkinn ble kjent for et stort publikum som mikrobloggeren «Mammadamen», men er også en samfunnsengasjert og belest lærer i norsk på videregående skole og etter hvert forfatter og kåsør.

Nå vil hun ta et fysisk publikum med på en morsom og gripende kjærlighetsreise i litteraturen, og har lagt ut på foredragsturné på flere biblioteker.

Det spenner fra fornuft og følelser og stor ståhei for ingenting, til ungpikeromaner, husmorporno og selvbiografiske bekjennelser, via hete brev og telegrammer til LOL og digitale sveip til høyre. For hva forteller litteraturen oss egentlig om kjærlighet, forelskelse og lidenskap – og om farlige forbindelser, lidelser og selvbedrag?

Har du følt et ørlite snev av forelskelse, vil hennes kåseri treffe deg rett i hjertet, lover arrangøren.

Sandefjordlæreren har etter flere års skriving på flere flater nå en blogg som rett og slett heter Karianne Gamkinn, der en «typisk» post fra henne starter slik:

«Beklager manglende oppdateringer. Jeg er blitt utsatt for en forvandling. Da jeg våknet i senga mi en morgen, var jeg forvandla til et uhyrlig kryp.

Jeg er blitt en enorm møll, og er nå et grått og hårete insekt på størrelse med et menneske. Beklager! Jeg har krypi lengst inn i den mørkeste kroken i walk-in-closetet mitt, der jeg har samla alle mine cosy-knits og perlespennene.»

Hvor: Biblioteket i Lierbyen.

Når: Onsdag 12. februar kl. 19